vrijdag 14 maart 2008

Inzending wedstrijd: Ria Siegelaer

En ook de vierde inzending is binnen. Ria heeft deze lay-outs en kaart doorgemaild. Als je op de foto's klikt zie je een grotere afbeelding.

Werkbeschrijving layout Ik x 5
Neem een designpapier als achtergrond papier, dit laat je 30 x 30 cm. Van een effen cardstock snij je aan 2 kanten 1 cm af, zodat je 29 cm x 29 cm krijgt. Met een hoekpons rond je de 4 hoeken netjes af. Deze plak je op het achtergrond papier van 30 cm x 30 cm.
Van 4 bijpassende designvellen snij je de volgende maten af:
· a.1 stuk van 28 cm lang x 10 cm breed
· b.1 stuk van 26,5 cm lang x 14 cm breed
· c.1 stuk van 25,5 cm lang x 7 cm breed
· d.1 stuk van 19,5 cm lang x 4,5 cm breed
Ook van deze vellen rond je netjes de hoeken af. Ga met een bijpassende kleur inkt alle randjes dun langs, zodat je net een gloed eroverheen ziet.
Maak in vellen a en b op alle 4 de hoeken een klein gaatje met een prikpen, bij vel c 3 hoeken en bij vel d slechts 2 . Steek daar bijpassende splitpennetjes door. Op alle vellen dubbelzijdig tape plakken aan de achterkant.
Je begint met het grootste vel [28 cm x 28 cm] verticaal neer te leggen op ongeveer 6 cm van de bovenkant op het effen cardstock. Aan de zijkanten hou je net een klein randje over. Zorg dat je recht plakt.
Het 2e vel dat je gaat plakken is vel c van 25,5 cm x 7 cm. Dit plak je ongeveer 11,5 cm van de linkerkant in de lengte over het 1e vel, en 3 cm van de bovenkant van het effen cardstock. Zorg dat je de 3 splitpennetjes blijft zien. Een hoek zie je straks niet meer, daar komt ander papier overheen.
Het 3e vel dat je gaat plakken is vel b van 25,5 cm x 14 cm. Deze plak je in de lengte over het 2e vel heen, dit doe je 2 cm van de linkerkant af op het effen cardstock en 2 cm van de onderkant af.
Als laatste plak je het smalle vel. Dit doe je op het 1e vel, op 1,5 cm van de rechterkant van dit 1e vel en in het midden hiervan.
Neem 5 fotootjes, in dit geval zwart – wit, van 8 cm lang en 5 cm breed. Rond ook deze fotootjes af met de hoekpons. Op alle foto’s doe je dubbelzijdig tape en plak je ze op vel b, netjes onder elkaar. Ze moeten precies op dit vel passen, dus let op de ruimte tussen de foto’s.
Maak je layout af met leuke knoopjes in de kleur die er het beste bij past. Plak ze vast met dubbelzijdig tape, en doe dat op de rand van het vel met de fotootjes en het vel dat in de lengte eronder zit.
Ik heb er prikkers op geprikt met een leuke tekst eronder, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bloemen. Maak de layout af met een korte pakkende tekst met bijvoorbeeld thickers in een contrasterende kleur op het stuk effen cardstock dat nog rechts onderin vrij is.

1 opmerking:

Anoniem zei

leuke lootjes Ria

groetjes yvon