zondag 6 april 2008

Nikki's in town, gemaakt door Marianne

Als je op de foto klikt zie je een grotere afbeelding.
24 februari 2008 trad Idols Nikki bij ons in Sint-Oedenrode op. En natuurlijk waren wij daarbij.
Astrid heeft pas al een hele mooie lay-out met de concertfoto van Nikki gemaakt (een paar berichtjes lager zie je hem staan) en ik kon nu natuurlijk niet meer achterblijven haha.
Ik vond het erg moeilijk om te beginnnen, maar ik had het plaatselijk krantje bewaard en daar stond deze prachtige overzichtsfoto in. Daarna ging het maken van de lay-out eigenlijk vanzelf.

Werkbeschrijving:
Basis zijn 2 vellen witte cardstock. De overzichtsfoto uit de krant heb ik doormidden gesneden en gemat op cardstock 'lagoon'. Van cardstock 'apricot' heb ik twee stroken van 1 cm. hoog en 30 cm. lang gesneden. Van elke strook heb ik één uiteinde in een pijl gesneden. Deze heb ik op het lagoon cardstock geplakt. Van een transparant Hambly overlay mod-circles orange heb ik het gedeelte met de kleine dichte oranje rondjes afgesneden. Ik heb eerst de foto's goed neergelegd op de lay-out en daarna van dit stuk transparant passende stukken gesneden. Deze heb ik met de vellum runner op het witte cardstock geplakt. Hiermee lijm je de cardstock en plakt daarna de transparant erop. Je ziet er daarna niets van (alleen als je heeeeeeeel goed kijkt). Het rechtse stukje transparant heb ik in een pijlvorm gesneden. Daarna heb ik de linkse en de middelste foto op zwart cardstock gemat. Rechtsonder heb ik een transparant van my minds eye geplaatst: shining star. Daartussen heb ik nog een krantenartikel geschoven en vastgelijmd. Ik had nog wat oranje transparant over en dit heb ik gebruikt in het linkerframe. Op het gedeelte waar ik geen transparant heb verwerkt heb ik met de witte sakura pen wat journaling geschreven. De middelste foto heb ik bewerkt met witte acrylverf. De linkerfoto, rechterfoto en de oranje strook aan de bovenkant heb ik bewerkt met puffy paint, door er allemaal puntjes op te zetten. Een cirkel op een foto kun je gemakkelijk maken door een deksel omgekeerd op de foto te leggen (met de dekselkant naar boven) en net daarbuiten allemaal puntjes puffy paint te maken. Daarna kun je voorzichtig de deksel verwijderen. De titel heb ik uitgesneden uit apricot cardstock met de silhouette. De randen heb ik omlijnd met een zwarte fijnschrijver. Op het woord 'nikki's' heb ik puffy paint verwerkt. Daarna heb ik alle letters opgeplakt en er een laagje 'paper glaze' op verwerkt. De kleur wordt dan intenser (was eigenlijk dezelfde kleur als het strookje cardstock) en er komt een glanzende laag overheen. Op de krantenfoto heb ik een chipboard pijl geplakt op de plaats waar we stonden.
10 opmerkingen:

margot zei

wat een mooie lo, veel op te zien en mooie details!

Anja (scrappie) zei

Heel erg mooi gedaan Marianne

Anoniem zei

Ontzettend gaaf Marianne, je ziet maar het zijn totaal 2 verschillende layout's geworden. Lynn zal wel ontzettend trots zijn.

Astrid.

Anoniem zei

Super Marianne!!!groetjes Elske

Anoniem zei

ben normaal niet zo van de spreads,maar deze vind ik echt superleuk!
dx maaike

Hanneke zei

Erg moie lo, mooie details en kleuren!

Hanneke zei

Soory, bedoel natuurlijk spread...

Rieni zei

Super, ik vind de oranje accenten echt helemaal goed!!!!

Odetta's Scrapwalkincloset zei

Dit is pas Popart!
Groetjes, Odetta

Anoniem zei

heel erg leuk gedaan marianne.

groetjes yvon