zaterdag 9 augustus 2008

Mijn kaartjes, gemaakt op vakantie

Ik kon het gewoon niet laten, er moest en zou een pizzadoos vol scrapmateriaal mee op vakantie. Ik had eigenlijk 3 pizzadozen ingepakt omdat ik nog wat wilde werken aan de workshops die ik vanaf dit najaar bij het bwi ga geven http://www.bwi.nl/scrapbooking.htm , maar dat mocht niet van Henri...vakantie is vakantie vond hij en natuurlijk had hij helemaal gelijk. Maar 2 1/2 week zonder scrapspulletjes om me heen was me toch echt te veel, dus moffelde ik nog snel een pizzadoos onder mijn autostoel haha.

Dit zijn de kaartjes die ik deze vakantie heb gemaakt, ze zijn geinspireerd door het tijdschrift 'Cards only 2', wat ik natuurlijk ook meegenomen had.
Kaart 1: De ondergrond is Cardstock 'vanilla cherry', het papier is van Urban Lily, nl: blush stripe en pretty in pink. Het witte cardstock is met behulp van een embossing stans 'swiss dots'
ge-embossed. Alle hoekjes zijn afgerond met behulp van de ronde hoekpons en daarna zijn alle randen zwart beinkt met een cat's eye inktblokje. De vlinder is uitgestanst uit een transparant van Hambly, ook weer met een cuttlebug stans en ook het mannetje en vrouwtje figuur zijn met cuttlebug stansen uitgestanst.
Kaart 2: Deze kaart heb ik uitgesneden met behulp van de ronde coluzzle mal, grootste maat. Het dessinpapier is van Prima Marketing, Angelique - Wings. De roze en blauwe bloem zijn uitgestanst, maar deze kun je ook uitknippen en beinkt met een bruin cat's eye inktblokje. De witte bloem is van Artemio. In het midden zijn groene stickles verwerkt. Onderaan de cirkel is beige kant verwerkt. De vlinder is een stans. De happy birthday sticker komt van een vel Bazill chip toppers.
Kaart 3: De ondergrond is Cardstock 'lili pad'. Het papier is weer van Urban Lili, nl. Blush dot. Het zwarte lint is organza lint wat ik rondgedraaid en vastgezet heb. De vlindertjes zijn weer stansjes (zie kaart 2) en de mannetjes en vrouwtjes stans zijn van Cuttlebug (zie voor de link kaart 1). De randen zijn weer aangezet met zwarte inkt.
Kaart 4: Ook hierbij is weer Cardstock 'artichoke' gebruikt voor de ondergrond. Het dessinpapier is weer van Urban Lily (ik ben gek op Urban lily), nl, extreme retro en maxidot. Alle randen zijn weer aangezet met bruine colorbox inkt. De cirkel is weer uitgesneden met de coluzzle mal, daarop heb ik wat stickles uitgesmeerd (niet zo goed te zien op de foto) en ik heb weer het mannetjes stansje gebruikt.
Kaart 5: De ondergrond is wit cardstock. Ik heb hier papier uit de Angelique serie van Prima Marketing gebruikt, nl. het vel 'breathe' (voor en achterkant). De vlinderstansjes kun je hier vinden. De stipjes zijn gemaakt met witte puffypaint en de zwarte stipjes met een zwarte identi-pen.
De letters zijn Thickers van American Crafts en de bloementjes zijn gewoon te schattig en zijn van Prima Marketing (uit de nieuwe sweet and sassy lijn).
Kaart 6: De ondergrond is weer wit cardstock. Het dessinpapier is van Creative Imaginations en is momenteel in de aanbieding. Het lint is weer organza lint en de stipjes zijn gemaakt van witte puffypaint. De cirkel is weer uitgesneden met de ronde coluzzle mal en de letters zijn gewoon geschreven met een zwarte pen en daarna uitgeknipt. De pinguin stempel is gewoon te leuk. Deze is op wit cardstock gestempeld, ingekleurd (gewoon met stift) en opgeplakt.
Kaart 7: Ook hier heb ik weer Urban Lili papier gebruikt (zie kaart 3). De vlinder en het lint heb je al op eerdere kaarten voorbij zien komen. Ik had natuurlijk geen naaimachine bij en heb gaatjes in het papier geprikt en dit met de hand ge'naaid'. De titel is eigenlijk roze thicker (van kaart 5 die ik met zwarte inkt een wat zwartig uiterlijk heb gegeven.

3 opmerkingen:

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Hallo Marianne,

Je mag misschien geïnspireerd zijn door "Cards Only", maar dit zijn toch zeker de "One and Only Marianne-kaarten".
Dat zie je zo!

Groetjes, Odetta

Anoniem zei

Wat een ontzetttend leuke kaartjes, Marianne!

Groetjes,
Mireille

Anja (scrappie) zei

Wauw Marianne jij hebt je vakantie goed besteed zeg geweldig mooie kaartjes heb je gemaakt en ik kon het nioet laten maar op een of andere manier heb ik door het zien van jouw kaartjes op een verkeerde knop gedrukt en was mijn mandje ineens gevuld.