maandag 29 september 2008

2 lay-outs met hetzelfde ontwerp (snow much fun)

Ik had de bovenste lay-out als eerste gemaakt, maar ik had nog zo'n zelfde setje foto's liggen voor Lynn's lay-out. Ik heb daarvoor hetzelfde ontwerp gebruikt maar hele andere kleuren. Je ziet dat je niet steeds het wiel opnieuw hoeft uit te vinden om toch een hele andere lay-out te krijgen. Door ander papier te gebruiken (en transparante sheet in dit geval), andere letters en iets andere embellishments krijg je een hele andere sfeer. Zelfs de titel is op allebei de lay-outs hetzelfde, alleen op een andere manier verwerkt.
Door op de foto's te klikken worden ze groter.
Gebruikte materialen voor de eerste lay-out:
- datumstempel
- transparant vel met opdruk
Werkwijze: snijd de foto's op maat. Plak ze op het sassafras lass - my dearest - your lovely papier en snijd ze met een randje uit. De twee linkse foto's zitten aan elkaar (met een klein randje ertussen) en de rechtse foto is los. Distress een strook sassafras lass - starry night snug en plak dit op het sassafras lass - my dearest - all my heart papier. Plak daarop aan de linkerkant de 2 foto's die aan elkaar zitten en schuin daarop de derde foto. Knip het gegolfde randje van de onderkant van het - my dearest - your lovely vel en schuif het schuin onder de rechtse foto. Plak een lintje linksboven het blauwe papier gegolfd op. Ik heb het als volgt gedaan. Begin aan de zijkant van het papier, plak een stukje lint op, doe wat lijm op het lint (op ongeveer 2 cm.) en vouw een stukje lint terug. Zet er wat zwaars op (lijmpotje, glaasje) en ga zo door tot het eind. Als het droog is blijft het prima zitten. Je kunt het ook vastnieten.
Stans een mannetje en vrouwtje uit chipboard, beink ze met zwarte colorbox inkt en plak op het lint. Plak dan het lint aan de rechterkant van de pagina op. Haal de letters uit het grungeboard en verf ze oranje. Ga, na het drogen, licht met witte verf en daarna met zwarte inkt over de letters, de structuur van het grungeboard komt zo beter naar voren en de letters worden sprekender. Ga met de zwarte identipen langs de randen van de letters. Plak de letters iets over elkaar op. Omdat de letters buigzaam zijn gaat dit heel gemakkelijk. Wrijd de rub-on over de letters en op het ondergrondpapier. Ze vallen nu nog niet mooi om de letters heen maar door er voorzichtig met je vingers en wrijfstokje over te wrijven kun je ze mooi laten aansluiten aan de randjes. (zie foto hieronder). Verf de chipboard sneeuwvlokken oranje en bewerk ze na drogen met zwarte inkt. Omlijn ook hier de randjes, dat hoeft niet netjes. Plak de zwarte alfabetstickerletters langs de onderste sneeuwvlok. Schuif de transparant onder op de pagina op zijn plaats. Je kunt ze onzichtbaar lijmen met de vellumroller. Wrijf rechts langs de zwarte alfabetletters de rub-on.


Deze lay-out is eigenlijk op dezelfde manier opgebouwd, ik heb hier alleen andere materialen gebruikt en de lintjes en rub-ons iets anders verwerkt.
Gebruikte materialen:
- gesso
- datumstempel
Werkwijze: Het Urban lily vel is de ondergrond. Daarop komt een stuk transparant (deze had ik toevallig nog liggen dus dat werd de maat). De randen van het transparant heb ik wit geverfd. De foto's heb ik gemat op het vel Sassafras lass - gumdrop garden. Dit heb ik op dezelfde manier gedaan als bij de eerste lay-out. Daarna heb ik de chipboard sneeuwsterren eerst ingesmeerd met gesso en na het drogen wit geverfd, maar dit is niet per se nodig. Nadat dit droog is heb ik met de zwarte pen lijntjes om het chipboard getrokken, dit mag best wat slordig. De glitterthickers (ze lijken wat roze op de foto maar zijn echt glinsterend wit) heb ik ook omlijnd met de zwarte pen. Doordat de glitters zo vast zitten gaat dat heel gemakkelijk.
Plak het lint op dezelfde manier als in de eerste lay-out beschreven op. Het transparant is weer met de vellum tape runner bevestigd. Voeg het gegolfde strookje Sassafras Lass onder de rechtse foto toe. Plak de thickers en tiny letters op. Rub dan de rub-on op het transparant zodat een klein gedeelte over de letter 's' valt. Wrijf de randjes weer voorzichtig met je vinger en wrijfstokje aan. Plak de sneeuwvlok over de rub-on (zie onderste foto). Wrijf een witte rub-on langs de zwarte alfabetstickers. Plak de onderste sneeuwster op en vul de ruimte onderaan met rub-ons. Ik heb hier één blaadjesrub-on verknipt zodat ik een leuke vorm kreeg. De losse stukken kun je weer zo over elkaar rub-onnen :-) zodat je weer één geheel krijgt.

Het lijkt misschien best ingewikkeld, maar het valt wel mee. Meestal begin ik gewoon met een idee en leg ik materialen klaar die ik gewoon per se wil gebruiken. Al doende krijg ik steeds meer ideeën en pas als alles naar mijn zin ligt plak ik alles vast.
Hoe stellen jullie een lay-out samen? Begin je met een idee of met materialen?

7 opmerkingen:

Tamara zei

super.. en leuk effect zo bijna hetzelfde maar andere kleuren en materiaal.. xx Tamara

marjan zei

Ze zijn superleuk geworden,zo zie je maar dat je inderdaad niet zo heel veel hoeft te veranderen om een heel ander effect te krijgen...
Mooi wat je met die rubons hebt gedaan !!

Chantal zei

Ik vind ze allebei super!! Vooral die mooie rubon over de letters, echt heel mooi. Zelfde LO, toch anders door materiaalgebruik. Kortom: SUPER

elske zei

mooie lo's!!!

Romy zei

Wat een prachtige lay-outs weer! Mooie kleurencombinaties en de materialen zijn erg leuk gebruikt.

Monique zei

Mooie lootjes

Anja (scrappie) zei

Prachtig Marianne dezelfde foto's en toch andere lootjes heel erg mooi.