maandag 10 november 2008

Een kaarsje voor Opa, gemaakt door Marianne

Deze foto is genomen in Haderslev, Denemarken. We waren het stadje aan het bekijken en de kids wilden graag een kaarsje voor Opa aansteken. We vinden het erg belangrijk zijn herinnering levend te houden, want hij was een superopa en daarom wilde ik dit ook in hun album verwerken.

Werkwijze:
De ondergrond is een vel wit cardstock. Daarna heb ik een vel 'october afternoon-hometown-km building' gescheurd zodat de foto's er ruim oppassen. Ik had eerst aan de zijkant een paar cm. afgesneden maar dat vond ik niet mooi. Ik heb het toen weer heel netjes teruggeplakt :-)
De onderkant van de lay-out is opgebouwd uit stroken 'october afternoon-weathervane-new pencils', ik heb de achterkant van het vel gebruikt. Ik heb alle stroken bewerkt met de edge distresser. Voor de 'leuk' heb ik één stukje 'october afternoon-hometown-norms news' ertussen gevoegd. Rechtsonder de foto heb ik een stukje van de voorkant van het 'norms news' vel geschoven. Daarboven heb ik een sheer ticket verwerkt waar ik aan de achterkant ook nog een stukje van dit vel heb verwerkt. Ik heb dit papier alleen verwerkt op het stukje waar de journaling geschreven wordt, de rest is gewoon nog doorzichtig. Als je op de foto klikt zie je een grotere weergave en zie je het duidelijker. Daaronder heb ik een kanten lintje geschoven en daaroverheen heb ik met prima marketing clear tape gewerkt. Gewoon stukjes tape afscheuren van de handige dispenser en opplakken. Dit heb ik op diverse plekken op de lay-out gedaan. Als laatste heb ik wat huisjes, boompjes en een autootje uitgeknipt uit het vel 'weathervane-cosy home'. Deze heb ik rechts, een beetje over de sheer ticket opgeplakt.

7 opmerkingen:

Anja (scrappie) zei

Deze is ook prachtig mooi.

petra zei

Mooi lootje, en het verhaal wat er achter zit is ook erg mooi

Hetty zei

Prachtig. Wat heb je dat leuk gedaan met die foto's. Ik dacht eerst dat je met fotoshop bezig was geweest.
Echt heel mooi.

gr Hetty

Mireille Gaspersz zei

Heel erg mooi!!

Groetjes,
Mireille

Wiebine zei

Erg mooi geworden,

Romy zei

En nog zo'n leuke lay-out! Ik vind de foto's echt prachtig, want zo'n herinnering moet inderdaad levend gehouden worden! Het papier past hier erg mooi bij.

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Heel mooi hoe jullie opa in jullie gedachten en in jullie harten voortleeft.