zondag 16 november 2008

Fruithapje, gemaakt door Designlid Mireille Gaspersz


Mireille stuurde me vanochtend deze lay-out door. Ik vind hem zo superorgineel, ze heeft het lepeltje gebruikt waar Sanne vroeger haar fruithapjes mee at! Hoe leuk is dat! Helaas heb ik het lepeltje van Lynn al enige tijd geleden weggedaan, anders had ik haar idee zeker gelift. Wil je zelf dit idee liften? Maak dan een foto van je lootje en mail hem naar mij door . Ik plaats hem dan hier op de blog. De enigste voorwaarde is dat er een aantal artikelen op je lootje gebruikt zijn die in de webwinkel staan.
De werkbeschrijving is geschreven door Mireille:
Basis is een vel zwart cardstock. Hierop heb ik allereerst een strook geplakt van de achterkant van het vel Hometown - Woolworths. Hiervan heb ik de bovenste hoeken afgerond met een hoekpons. Daaroverheen, aan de linkerkant, heb ik verticaal een brede strook van het vel Hometown - Main Street geplakt, met daaronder een klein stukje van het vel Hometown - Woolworths, eveneens met een afgeronde hoek. Daarnaast een stuk gegolfd turquoise papier dat ik nog tussen mijn restjes papier vond. Daaronder, helemaal aan de rechterkant, een strook van het vel Hometown - Woolworth, met onderaan een afgeronde hoek. Op het gegolfde papier heb ik onder de foto twee stukjes van het vel Hometown - Norms News geplakt. De journaling heb ik geprint op beige cardstock en deze heb ik op het stuk gestreept papier geplakt, met wat kruissteekjes van donkerblauw borduurgaren aan de rechterkant. De titel is gemaakt van zwarte thickers, waarbij de laatste twee letters over de foto heen zijn geplakt. De gele bloem heb ik van cardstock gemaakt m.b.v. een mal. De blaadjes hiervan heb ik iets omhoog gevouwen en in het midden van elk blaadje heb ik gaatjes geprikt met een naald. Het hartje is een knoop met in ieder gaatje een turquoise brad. Onderaan het stuk gegolfd papier heb ik nog wat bloemetjes geplakt uit de achterkant van het vel Hometown - Woolworths en een gehaakte turquoise bloem aan de linkerkant. De lepel is de blikvanger van de LO en die heb ik onder de titel geplakt. Ten slotte heb ik links bovenaan en rechts onderaan nog twee nietjes door het papier gedaan.

3 opmerkingen:

Romy zei

Een prachtig mooie lay-out! Ik vind blauw en geel sowieso een heel mooie combinatie en op het zwart komt het helemaal mooi uit. Ook het idee van de lepel is inderdaad erg leuk! Helaas heb ik de mijne ook niet meer, anders had ik het zeker gelift.

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Schattige lay-out. Het gele lepeltje vind ik een heel grappig detail! Erg leuk bedacht.

Anja (scrappie) zei

Geweldig lootje hoor en hi,hi, ik heb die lepeltjes lekker nog wel in de la liggen dus wie weet!!