maandag 10 november 2008

Nostalgie, gemaakt door Marianne

Deze foto is gemaakt in 'Astrid Lindgrens Värld' in Zweden. Dit park (Pippi Langkous!) is zo nostalgisch opgezet en we hebben ons suf genoten. Er zitten nog een paar lay-outs in de pen met pippi in de hoofdrol, maar nu heb ik deze foto gebruikt. Het park stond vol met 'oude' gebouwtjes, allemaal op kinderhoogtes en dit gebouw was een schooltje. Lynn vond het zo leuk en vroeg of ik een foto wilde maken. Tuurlijk doe ik dat :-)

Werkwijze:
De ondergrond is een vel kraft cardstock. Ik heb de achterkant van het vel 'october afternoon-hometown-main street' kleiner gesneden en deze in stroken gescheurd. Deze heb ik opgeplakt, lekker een beetje scheef, ik houd er zelf niet van om alles kaarsrecht op te plakken. Daarna heb ik een 'sheer delight-burst 2' gepakt en deze zo gesneden dat hij royaal om de foto valt. Deze transparanten hebben een melkachtige uitstraling maar zoals je ziet zijn ze toch erg doorzichtig als je ze op een lay-out gebruikt. De rand van dit vel is mooi afgerond. Ik heb deze mooie ronding ook in de rechteronderhoek overgetrokken en uitgeknipt. De hoeken aan de linkerkant zijn recht gebleven. Darna heb ik met witte verf de randen 'omverft' en na het drogen heb ik de transparant op de ondergrond geplakt. Daarop heb ik de foto geplakt. Daarna heb ik met schilderstape wat accenten aangebracht. De boom is een glitter-diecut van Fancy Pants. Deze heb ik opgeplakt en daarna heb ik uit het vel 'october afternoon-weathervane-new pencils' diverse bloemen uitgeknipt, deze flink gefrommeld en op de takken van de boom geplakt. Alleen plak in het midden doen zodat de bloemen een beetje 3d blijven. Onderaan de boom heb ik gescheurde reepjes 'hometown-km building' geplakt. Links daarvan heb ik ook schilderstape geplakt en daar heb ik de journaling opgeschreven. De letters zijn glitterthickers en deze heb ik omrand met een zwarte identi-pen. Als laatste heb ik met dezelfde pen en een liniaal stiksteekjes op de pagina gemaakt. Ik had dit eigenlijk met het naaimachine willen doen maar die stond nog boven en ik was een beetje lui. En dit is ook mooi toch?10 opmerkingen:

Anja (scrappie) zei

WAUW Marianne deze vind ik echt schitterend zeg geweldig mooi wat je met die boom hebt gedaan. Heb toevallig gisteren ook die blommetjes zitten knippen, leuk hoor.

margot zei

deze prachtige lo verdient een blogberichtje!
ik vind 'm geweldig en heel origineel!

Hetty zei

Heel erg mooi. En tuurlijk wil jij een foto maken.
Geen prbleem toch!

groetjes hetty

Mireille Gaspersz zei

Super gedaan, Marianne!! Die boom is geweldig zeg!!

Groetjes,
Mireille

Anoniem zei

Jeetje mina zeg wat een schitterende LO........echt sprakeloos!!!!

Groetjes Jacqueline

Chantal zei

Heel apart zo met die boom

marjan zei

Die boom met die bloemetjes !!!
Echt super mooi geworden.
Prachtige LO !
Nu wil ik die boom ook :)

Romy zei

Normaal ben ik niet zo weg van geel op een layout, maar hier staat het erg mooi in combinatie met zwart. Echt prachtig gedaan! Nu wil ik dat papier natuurlijk ook;)

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Ik vind dit een schitterende lay-out. Mooie kleurencombinatie. Geweldige mojo heb je hierbij gehad.

Groetjes, Odetta.

P.s. Marianne kijk op mijn weblog naar mijn reactie op I've been tagged.

natacha zei

ik vind hem fantastiesch
die boom is echt super gedaan
groetjes natacha