vrijdag 5 december 2008

Sinterklaas

Vandaag is het dan eindelijk zover...het is Sinterklaas! We zijn al de hele dag in de stemming. Vanochtend heeft Luc de Sinterklaasviering op school gehad. De ouders mogen erbij zijn en worden er ook echt bij betrokken (dan mogen we op het podium een liedje zingen of de staf vasthouden *lol*). Wij zaten dit jaar helemaal achteraan en kwamen er goed vanaf haha. De kinderen doen per klas een optreden voor Sinterklaas. Zo lief en zo leuk. Ik kan er echt een brok van in mijn keel krijgen en dit jaar helemaal want het was voor Luc de laatste keer. Volgend jaar zit hij in groep 5 en dan doen ze aan surprise. Sinterklaas komt dan nog wel even in de klas maar de ouders mogen daar niet meer bij zijn helaas...en aangezien hij mijn laatste 'kleintje' is is het toch weer een hoofdstuk dat afgesloten is. Maar hopelijk vieren we volgend jaar thuis nog gewoon sinterklaas en nog geen surprise. Daar is nog tijd genoeg voor toch?

Lynn heeft nu op school haar surprise. Ze was zo benieuwd of de jongen voor wie ze een drinkbeker van psv had gemaakt het kado leuk vindt (hij wilde snoep en drinken *lol*) dus lynn had psv snoepjes en een echt cola glas gekocht.

Zojuist hebben luc en zijn vriendje pepernoten gebakken en ze stuiteren nu door de kamer...ze vinden het zo spannend. Ik ga ze maar eens even op de bank zetten met wat pepernoten, drinken en de film 'het paard van Sinterklaas'. Anders zitten ze helemaal te stuiteren tegen de tijd dat de mama van het vriendje hem op komt halen haha.

Voor wie nog zin heeft om pepernoten (kruidnoten) te maken, dit recept is zo gemakkelijk (ik maak het altijd in de keukenmachine, dan kunnen de kids daarna de pepernoten rollen).

150 gr boter
125 gr basterdsuiker
10 gr speculaaskruiden (voor extra spicy iets meer)
250 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
4 eetlepels melk

Gewoon dit allemaal mengen, bolletjes rollen en op het ingevette bakblik leggen. Bak ze in 15-20 minuten lichtbruin en gaar op 160 graden.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne Sinterklaas toe, geniet ervan! Wij doen dat zeker (I love sinterklaas).

1 opmerking:

Romy zei

Tja, dat is weer zo'n moment van loslaten. Mijn neefjes van 12 doen ook nog gezellig mee met Sinterklaas en geen surprises, dus dat kan best nog:-)
Alvast een fijne pakjesavond, en de pepernoten staan hier ook al klaar.