donderdag 22 januari 2009

Londen, ingezonden door Marlieke Moesman


Marlieke heeft deze leuke en orginele lay-out gemaakt van haar citytrip naar Londen. De werkbeschrijving heeft ze naar me doorgemaild en daar staan hele bruikbare en leuke tips in. Mijn favoriete tip is toch wel...maak twee foto's van op dezelfde lokatie, eentje met je partner erop en eentje met jezelf op de foto. Je kunt deze tijdens het scrappen samenvoegen tot één foto. Ook haar tip met het gele cardstock en het transparant is iets wat ik zeker ga onthouden...
Marlieke heeft oa. de volgende materialen gebruikt:
Werkbeschrijving, geschreven door Marlieke:
Lettermallen op de computer maken met het lettertype: AbcPhonicsOne, lettergrootte 300 (hoofdletters, tekeningen weggeknipt)

Vervolgens kijken welke letters het beste gemaakt kunnen worden van welke foto’s.
Tip: vooral veel schuiven en uitproberen.

Letters uit de foto’s snijden en matten
(L + O + N op bruine cardstock, D + E + N op grijze cardstock).

Wij maken vaak twee aparte foto’s van ons op dezelfde locatie. Hier kan ik dan tijdens het scrappen weer 1 foto van maken. Voorbeelden daarvan zie je in deze lay-out bij de letter D en bij de twee losse foto’s op de rechterpagina;
- De D met mezelf erbij heb ik uitgesneden uit 1 foto. We hadden eenzelfde foto van mijn man gemaakt. Hem heb ik uit de tweede foto gesneden en een plaatsje gegeven op de D.
- We hadden ook twee aparte foto’s bij de Kerstman en de Kerstboom (rechtsonder op de rechterpagina). Door ze op hetzelfde formaat uit te snijden en te zoeken naar punten waar ze netjes in elkaar passen, lijkt het weer 1 foto. In dit geval loopt onderaan de donkere lijn door en bovenaan de kerstboom.
- Hetzelfde heb ik eigenlijk gedaan bij de sepia foto linksonder op de rechterpagina (Big Ben): ik heb mezelf uit de 2e foto gesneden en op de 1e foto weer bijgeplakt.
Op deze manier kun je veel foto’s in je lay-out verwerken!

De rechte foto’s zijn allemaal gemat op rode cardstock.

Met de Dymo Letra Tag heb ik teksten gemaakt van alles wat we gezien en gedaan hebben. De teksten heb ik geprint op de plastic transparante etiketten. Door de etiketten op gele cardstock te plakken lijkt het net alsof de teksten op geel gedrukt zijn.

2 opmerkingen:

Romy zei

Die is mooi geworden! Heel origineel zo met die letters.

Anoniem zei

Tips zijn altijd welkom,bedankt groetjes Lean