donderdag 16 april 2009

Journaling album

Dit is het eerste mini-album dat ik op deze manier heb gemaakt, dus met een voor/zij en achterkant en daarin bladen die ik samengebonden heb met de bind it all.
Het papier is van Making Memories, uit de noteworthy lijn. Ik vind dat papier zo mooi. De kaft, achterkaft en zijkant is gemaakt van Chipboard. Dit heb ik bekleed met het noteworthy papier en daarna heb ik de randen afgeplakt met clear tape. De bladen heb ik gemaakt door het noteworthy-ava papier dubbel te vouwen, dicht te plakken en daarna door te snijden zodat je twee dubbelzijdige pagina's van ongeveer 15x15 cm. krijgt. Het laatste blad is een blad bekleedt chipboard. Alle pagina's en het beklede chipboard maak je aan elkaar dmv. de bind it all. Het beklede chipboard plak je op de binnenkant van de achterkant van je kaft.

Op elke pagina heb ik een label (en soms een gedeelte van een label) van 7gypsies gebruikt. Deze heb ik bewerkt met de edge distresser en soms gekreukeld. Het label op de kaft heb ik besprayed met glimmermist, gedistressed en gekreukeld. De chipboardletters zijn van Making memories, deze heb ik bewerkt met rode glimmermist en na het drogen heb ik nog wat zwarte inkt uitgeveegd op de letters. De vlinder is met versafine inkt gestempeld op een rest k&company papier wat ik nog had liggen. Dit is de binnenkant van het album, op het middengedeelte heb ik nog met chipboardletters het woord 'notes' geplakt. De letters zijn bewerkt met glimmermist en dat is voordat het droog was weer uitgewereven. De tag aan de linkerkant is bewerkt met blauwe en old paper distress inkt. Op elke pagina is glimmermist gesprayed. Soms voordat ik de tag opplakte, soms erna. Ook is op elke pagina stempels van Prima marketing gebruikt, nl. de ruitjes stempels 'grate' en de bolletjesstempel. De labels komen op elke pagina terug, net als de glimmermist, de uitgeknipte vlinderstempels en de kleine prima marketing stempels. Sommige labels heb ik gescheurd, bewerkt met de edge distresser, gekreukeld of bewerkt met glimmermist/inkt. Dit album gaat mee op vakantie zodat ik hier alle belevenissen in kan schrijven en misschien nog een paar kleine foto's in kan verwerken.

13 opmerkingen:

Marit Meijer. zei

Wat een prachtig boek is dit geworden!

En wat een goed idee...
ik schrijf altijd mijn verhaaltjes op een kladblok, maar dan moet ik dat naderhand weer helemaal bescrappen... dit gaat veeeel sneller!!!

Top hoor!!!

Liefs, Marit.

Romy zei

Wow, wat gaaf! Zo wordt herinneren een groot plezier. Die glimmer mist accenten zijn echt prachtig.

Marlieke zei

Je hebt weer goed zitten werken. Ik vind je album erg mooi geworden. En wat ben je toch handig met die glimmer mist.

bea zei

dit album ziet echt heel leuk uit!!

zit de ring alleen aan de achterkant van het album vast??

hartelijke groetjes bea

Lean zei

Super album dat heb je mooi gemaakt en heel handig voor de vakantie.Jij bent goed voor bereid instappen en weg wezen.Groetjes Lean

MadeByMaly zei

Dank jullie wel *bloos*. Bea, het laatste blad is gemaakt van chipboard. Al deze bladen heb ik ingebonden en het laatste blad (het chipboard dus) heb ik bekleed met dessinpapier en op de kaft van het album geplakt. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is.

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Stunning! Met zo'n schitterende journal kan de herinnering aan de maand mei 2009 alleen nog maar mooier worden! Girl, your rock!!

Anoniem zei

dank je wel marianne, voor de uitleg. ik snap het helemaal hoor en ga, als je het goed vind, dit ook eens uitproberen.

grtjs bea

M@rjan zei

Wow, wat een schitterend albumpje!!

EllenD zei

Vind het een superleuk boekje geworden en je kan wel erg goed met de glimmermist overweg!!
Super!!
Groetjes Ellen

sam zei

wat een mooi boek! gaaf met al die glimmermist!
groetjes sam

Cora Hoekstra zei

Marianne,

Wat een prachtig album is dit geworden

ScrapEnjoy zei

Wow wat een super bummetje, je hebt het erg mooi gemaakt meis, erg mooi de glimmermist.

groetjes Lilian