donderdag 7 mei 2009

clear album

Het heeft even geduurd en dat terwijl mijn clearalbum al eind april af was...foei haha. Maar hier is hij dan. Het is mijn eerste clear album ever en ik ben er zelf wel tevreden mee. Ik had vooraf geen plan (dat heb ik eigenlijk nooit, ik doe maar wat en gaandeweg komt het meestal wel goed). De basis is het bo bunny edgy clearalbum. Hiervan heb ik alle randjes bewerkt met verf en als 2e blad heb ik een transparante sheet toegevoegd. Al het gebruikte papier is van de Bo Bunny - Alissa lijn. Op de foto's klikken is groter.
Dit is de voorkant: De letters zijn glitterthickers en rub-ons. Het boekje is bijelkaar gebonden door roze bindringen en daaraan heb ik een heleboel lintjes gebonden. De voorkant en pagina 1: Dit is een transparante sheet van Hambly.
Dit zijn pagina 2 en 3: Onderaan dit bericht zie je ze beter.
Pagina 4 en 5:
Pagina 6 en 7:
En de achterkant: Hier zie je alle pagina's nog eens apart:
Pagina 1, gemaakt van een hambly transparante sheet.
Pagina 2: Ik heb met de witte opak pen op de foto's geschreven, de eerste keer hecht hij wat minder, maar als je daarna opnieuw over de letters gaat hecht hij goed. Onderaan de foto zie je een stempel van Kaiser kraft. Deze is met staz-on inkt op transparante sheet gestempeld. Daarna (lang laten drogen!) heb ik met acrylverf en de waterbrushpen de verf aan de achterkant aangebracht. De waterbrushpen maakt de verf wat transparanter.Pagina 3: Met de retro bloemenpons heb ik 3 bloemen geponst...één heb ik helemaal bewerkt met acrylverf en twee alleen aan de randjes. Daarna heb ik 2 stuks aan deze kant vastgelijmd en eentje aan de andere kant van de pagina. Met de starburst pons heb ik de meeldraden geponst. Ik ben momenteel helemaal dol op de japanse meisjes stempels en deze heb ik hier dus ook gebruikt. De haren heb ik na het stempelen nog extra zwart ingekleurd met de identipen.
Pagina 4: hier zie je de andere kant van de bloem en weer een japanse meisjes stempel.
Pagina 5: De titel heb ik afwisselend met de witte en zwarte pen geschreven, zo blijft hij duidelijk zichtbaar. De vlinderstempel is uit dezelfde set als de bladerrank op pagina 2 en 4 en ook deze heb ik ingekleurd met acrylverf en de waterbrush.
Pagina 6: Ik had wat te uitgebreid gelijmd met de vellum tape roller en dat zag je aan deze kant. Daarom heb ik een stukje transparante sheet op het acryl album bevestigd (het papier zit aan de andere kant van het acrylblad en is geponst met een border pons).
Pagina 7: De bloem is opdezelfde manier opgebouwd als de bloem op pagina 3. De starburst pons heb ik ook gebruikt om accenten aan te brengen. De tekst stempel is gestempeld met verf. Ik hoop dat degenen die ook een acryl album willen maken iets aan mijn uitleg hebben. Ik vond het heel erg leuk om te doen en om doorkijkjes te maken...o ja...nog een tip. Begin achterin het boekje en werk zo naar voren. Je ziet zo telkens goed wat je doet.

9 opmerkingen:

Marlieke zei

Hoi Marianne,

ik ben helemaal dol op dit album! ECHT...WAT ONTZETTEND MOOI! En ik vind je werkbschrijving ook super duidelijk. Het resultaat mag er zijn! Ik krijg eigenlijk wel zin nu ik dit gezien heb om ook zo'n boekje te maken! Ik ben helemaal onder de indruk!

Lean zei

Een woord WWWWAAAAUUUUUWWWW!!!!!
Dat is duidelijk he ,ik vind hem super geworden.Het papier wat je erbij gebruikt heb It´s LOVELY.
Groetjes Flowertje[hihi].

Romy zei

Ik kan niets anders zeggen dan HELEMAAL GEWELDIG. Alles klopt gewoon: superleuke kleurtjes, mooie foto's, prachtige details en schitterende foto's. Ik zou ook nog graag eens een clear-album maken. Misschien een leuk project voor in de zomervakantie.

sam zei

super leuk album!! wil binnenkort ook is een clear album gaan maken, lijkt me toch wel erg leuk om te doen :) die van jou is in ieder geval top geworden!
groetjes sam

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Adembenemend mooi!!! Geweldig, precies zoals jij het alleen maar kan maken! Love it, love it and love it!

sylvia zei

geweldig zeg wat een schitterend album!
groetjes sylvia

Anja (scrappie) zei

Prachtig mooi Marjan.

Marjan Oosting zei

Wat leuk dat je zo uitgebreid de foto's laat zien. Krijg helemaal zin om zelf ook een clear album te maken. Ziet er geweldig uit!

Marielle zei

Supergaaf zeg je album, die is echt heel mooi geworden en ik heb er zeker wat aan als idee hoe ik een clear album kan maken.

Liefs marielle