zondag 21 juni 2009

luchtmachtdagen

Jullie raden, na mijn verhaal van eergisteren, natuurlijk meteen waar wij afgelopen zaterdag geweest zijn....yep...naar de luchtmachtdagen in Volkel. We hebben er bijna 3 uur over gedaan om er te komen. En dat voor zo'n 25 kilometers. Maar ja...je moet weten dat je er geweest bent nietwaar haha. Gelukkig hadden we prima muziek op de radio, sommige mensen moeten gedacht hebben dat we toch niet helemaal spoorden, zo zaten we af en toe mee te swingen haha. Je moet het voor jezelf toch gezellig maken nietwaar. Nu hadden we natuurlijk heel slim kunnen zijn en binnendoorwegjes naar volkel toe kunnen nemen maar helaas, zo slim waren we op zaterdagochtend (en lees dan vooral het woordje 'ochtend') nog niet. Toen we eenmaal in de file stonden natuurlijk wel maar toen was het gewoon een kwestie van de file uitzitten. Gelukkig vinden wij nogal veel interessant...geinige fietsers, mensen in auto's (vooral de verveelde blikken)...maar om kwart over 12 waren we dan toch op het veld. We hadden picknickspullen bij dus eerst picknicken en daarna de tenten bekijken. Henri's werk (eigenlijk oude werk, het gedeelte waar hij werkte is overgegaan in een ander bedrijf) was er ook dus klets hadden we ook genoeg. Zoals ik al schreef houden we wel van vliegtuigen (eigenlijk nog meer van motoren maar vliegtuigen gaan ook snel haha) en de shows waren weer spectaculair. Mijn favoriet was toch wel het driehoekige enorme vliegtuig, vraag me niet hoe het heet.

Het turkse stuntteam kwam als laatste en we hebben zo ontzettend in een deuk gelegen. Volgens de presentator van het team was de show zeer spectulair, maar dat viel wel mee hoor, hij kon het wel erg overtuigend vertellen haha...hij sprak ook nog wat "nederlands"...sie komen von links, sie komen von rechts, sie komen von voren (en dan tuurden we 5 minuten ingespannen naar de horizon voor we de vliegtuigen weer zagen).


Toen we thuis kwamen (we waren al binnen een uurtje thuis, we waren nu wel zo slim geweest om binnendoorwegjes te nemen) was Top Gun op tv. We bleven dus nog even heerlijk in de stemming. Luc wilde al in het leger (joepie maar niet heus) maar nu wordt hij zelfs f-16 piloot. Toch fijn dat je dat op je 8e al weet nietwaar? Scheelt veel beroepenkeuze stress later :-)


Een impressie: Deze foto's zijn gemaakt met de kodak easyshare z650, voor mij het ideale toestel...hij kan alles automatisch maar je kunt ook alles handmatig instellen. Hij heeft 10x optische zoom en is mijn compacte alleskunner. Het liefst zou ik een digitale spiegelreflex hebben (ik heb altijd een spiegelreflex gehad voor ik deze camera kocht) maar dat is helaas nog niet mogelijk...maar mijn kodakje maakt me ook erg blij :-)Het lijkt zo niet maar er waren ook heel veel dames (maar die waren natuurlijk allemaal net even op zoek naar die leuke piloten).

Soldatenhumor op een grote maquette :-)


kijk, da's nou een vip-tribune :-)


Mijn favoriete foto

favoriete foto nr. 2


Het turkse team 'sie kwamen von rechts'.

6 opmerkingen:

Romy zei

Dat ziet er super uit! Een echt luchtspektakel, zo te zien. En dan vooral die Turkse vliegtuigen. Dat was die paar uurtjes file wel waard, toch:0).

elske zei

Gave foto's!!!!!!
leuk hoor zo'n uitstapje!!!!

Ria zei

errug leuke foto's Marianne! Dat jullie er nog kwamen is al een prestatie, ik hoorde van mensen die alleen maar file hebben gezien en dus uiteindelijk zijn omgekeerd.

Lean zei

Wauww mooi foto´s niks mis met je kodakje.Enuuhh je file verhaal klinkt heel bekend..ook leuk als er twee voor je mot krijgen,en iedereen ziet dat whaaahhhaha.
De krant stond ook al vol met Volkel en jullie hadden perfect weer ervoor.
gr,Lean

Marlieke zei

Wat heb je dat weer heerlijk geschreven! Leuk om te lezen! je foto's zijn geweldig! Wij hebben twee camera's; 1 compacte en sinds dit weekend ook een digitale spiegelreflex, want zoals je op mijn blog al wel hebt kunnen lezen dacht ik dat mijn compacte het aan het begeven was, en nu ligt-ie alweer voor de 2e keer sinds december voor reparatie, dus... En aangezien we al twee jaar bezig zijn over een digitale spiegelreflex en daar ook bewust samen voor gespaard hadden, hebben we er dit weekend dan 1 gekocht. Natuurlijk heb ik me meteen opgegeven voor een workshop digitale fotografie en die is eind september. ben heel benieuwd. Maar jouw verhaal en foto's zijn wederom fantastisch om te lezen en te bekijken!

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Jullie hebben een supergezellige tijd doorgebracht! Schitterende foto's!
En als perfecte afsluiting ook nog eens de tijdloze film Topgun! Die heb ik ook lekker gezien, zwijmel, zwijmel, zwijmel. Zucht.....