woensdag 10 juni 2009

werken met embossingpoeder

Ik heb afgelopen week heerlijk gewerkt met embossingpoeder. Ik heb het gevoel dat nog maar weinig mensen deze techniek gebruiken en dat is eigenlijk heel erg jammer. Het is een leuke techniek die snel mooie effecten geeft.
Op deze label heb ik gewerkt met clear embossingpoeder. Eerst heb ik stempelafdrukken gemaakt met versamark. Deze inkt is kleurloos, vettig en droogt langzaam. Ideaal dus om te gebruiken in combinatie met embossingpoeder. Na het stempelen leg je het label op een vel papier (ik gebruik altijd papier voor in de printer) en strooi je de embossingpoeder (in dit geval dus clear (doorzichtig) poeder, maar je kunt elke kleur gebruiken) over de stempelafdrukken. Voorzichtig het teveel aan poeder aftikken. Leg nu de label aan de kant en doe het poeder terug in het potje, voordat alles op de grond ligt...ja ik spreek uit ervaring haha. Je kunt het poeder gemakkelijk terug in het potje krijgen door het papier te vouwen en de vouw boven het potje te laten lopen, het poeder glijdt dan zo het potje in. Daarna pak je de heatgun. Hiermee ga je over het poeder, net zo lang tot het poeder smelt. Pas op want de heattool geeft heel veel hitte af. Het poeder gaat nu smelten. Blijf nu nog heel even over het label gaan tot het poeder egaal gesmolten is. Pak dan één of twee kleuren inkt en veeg dit, met behulp van een sponsje over het label. Waar de stempelafdrukken bewerkt zijn met het embossingpoeder hecht geen inkt. En dit is dan het resultaat...(dit label, en andere labels zijn ook verkrijgbaar in mijn webwinkel)

6 opmerkingen:

Marlieke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marlieke zei

Uhm...ja...wat zal ik eens zeggen, haha. Ik weet dat de resultaten met embossingpoeder heel erg mooi zijn, maar eerlijk gezegd kan er niet mee over weg. Ik heb hier ook embossingpoeder liggen maar doe er dus niks mee. Eerlijk = eerlijk; ik gebruik ook geen heattool, maar mij is "altijd" (jaren geleden!) verteld dat het ook in de oven kan...:-S. Zoals gezegd; ik krijg het dus niet voor elkaar. Maar jouw resultaat mag er weer zijn hoor!

Romy zei

Wat een leuk effect geeft dat embossingpoeder zo. Heel mooie quote ook. Helaas heb ik er niet echt het geduld voor om embossingpoeder te verwerken, het te verhitten en dan lang te wachten. Maar zoals jij het hebt gebruikt, ziet het er wel heel leuk uit.

Lean zei

Uhhhm je leest het .Zijn we nu een stel prutsers ofzo[hihihi].Bij mij ligt de poeder overal bling bling uhhh zucht .En ja het papier moet je niet vergeten om je overige poe
er terug te strooien.En voor wie geen hete vingers wil krijgen wil een sate stokje ook helpen om b.v. je label op zijn plekkie te houden.Maar marianne je hebt helemaal gelijk het word te weinig gebruikt en je label is helemaal geweldig geworden[we zijn gewoon jaloers hhahaaahhh].gr,Lean

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Wederom weer een schitterende Made by Maly.

Werken met embossingpoeder geeft inderdaad een zeer mooi effect. Bij mij is het gewoon een kwestie van zin hebben en hoe leeg mijn tafel is. Ik gebruik een wasknijper om te voorkomen dat mijn vingers niet oververhit raken door de heatgun.

Groetjes, Odetta

Jol@nd@ zei

dat ziet er heel erg leuk uit!! Zelf heb ik ook embosiinginkt maar ik gebruikt het niet zoveel, maar op zo een tag te bewerken ziet er echt super uit!!

Groetjes Jolanda