vrijdag 25 september 2009

Werken met Cracklepaint

Foto 1

Wat is Cracklepaint?

Cracklepaint is een product dat op dikke verf lijkt en waarmee je een werkstuk een crackle effect kunt geven.
Hoe kun je dit verwerken?

Stap 1: Neem een ondergrond waarop je gaat werken met cracklepaint. Dat kan chipboard of grungeboard zijn (foto 1) of een uitgestanste figuur van cardstock (foto 2), maar ook hout of een transparant figuur.

Stap 2: Breng met het kwastje dat aan de deksel van het potje zit de verf vrij dik op. Hoe dikker hoe groter het crackle effect.

Stap 3: Laat dit nu goed drogen. Gebruik geen heatgun of andere warmtebron, dan komen de crackles niet goed door.

Nu kun je je figuurtje al gebruiken, maar je kunt ook doorgaan met stap 4.

Stap 4: Nu kun je je cracklefiguur nog verder bewerken. Je kunt de randen beinkten met inkt (zie foto 1). Eventueel kun je licht met je inktblokje over de crackles gaan zodat ze beter uitkomen zoals ik met het rode hart en het kroontje heb gedaan.

Het figuurtje op de tweede foto heb ik eerst bewerkt met inkt, de randen en het oppervlak. Daarna heb ik stickles (glitterlijm) op mijn vinger gedaan en hiermee over de crackles gegaan. Je krijgt dan dit effect.

Foto 2.

3 opmerkingen:

Romy zei

Ik ben ook helemaal weg van crackle paint. Het geeft zo'n leuk effect vooral bij grungeboard of chipboard. Wat ik zelf vaak doe, is er ook nog een laagje Diamond Glaze overheen doen, dan krijgt het ook nog een mooi glanzend laagje.

Lean zei

Ook ik ben gek op ......Crackle paint.
gr,Lean

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Crackle paint is en blijft mooi robuust en stoer spul. Een echte musthave. I love it! Vooral de neutrale kleur "Old Paper" is mijn vooral mijn favoriet. Die voorzie ik dan ook graag met inkt en customize op zo'n manier de crackle paint in iedere kleur die ik zelf mooi vind.