donderdag 12 november 2009

Sisters, gemaakt met October AfternoonDit is de lay-out die ik gisteren op onze crop af heb gemaakt. Het is de vierde lay-out in een nieuw album, vol met vintage foto's van mijn familie. Op de foto zie je mijn moeder (rechts) en mijn tante in 1965. De andere foto's plaats ik natuurlijk ook nog komende weken en ik maak rechts op de blog een apart stukje aan bij het kopje 'zoek op project'. De bedoeling is dat alle lay-outs een creme/zwart ondergrond krijgen en dat ik er met de prachtige vrolijke kleuren van October afternoon kleurrijke accenten op aanbreng.

De ondergrond is een vel 'october afternoon'-cherrie hill cookie jar (de achterkant). Daarna heb ik het vel 'october afternoon - farm fresh root cellar (achterkant)' gepakt en daar een vierkant uit gesneden. Met de 'threading water pons'  heb ik een geponste rand rondom het papier gemaakt. Het is een beetje puzzelen maar oefening baart kunst! Daarna heb ik uit het vel 'october afternoon report card-bus route' een rechthoek gesneden en deze beinkt met zwarte inkt. Hierop heb ik de foto geplakt.

De boom aan de rechterzijde is één van de helemaal nieuwe 'iron ons' van Prima Marketing.
TIP: Behalve op stof kun je ze ook prima op papier strijken. Dan ook wel goed de achterkant van het papier verwarmen met de strijkbout zodat de lijmlaag goed smelt en hecht. De iron on helemaal af laten koelen voordat je voorzichtig het beschermvel verwijdert. De applicatie voelt aan als vilt. Deze boom is op de achterkant van het dessinvel cherry hill - tea towel gestreken en daarna met een klein randje rondom uitgeknipt. Je kunt de iron ons ook op foto's strijken, maar dan moet je de temperatuur op 'wolstand' zetten, zo heb ik ervaren (ofwel...één foto naar de prullenbak :-)

Links heb ik een journalingcard uit de report card serie van october afternoon geplakt. Hierop stonden cijfers, maar die had ik niet nodig. Ik heb de kaart dus gewoon omgedraaid zodat de cijfers achter de foto verdwenen. Op de journalingcard heb ik weer een andere journaling card van tim holtz geplakt. Hierbovenop heb ik een stukje van het stickervel 'farm fresh' geplakt. 

De bloemen zijn stempels 'doodle flowers'. De stelen heb ik op een vel van graphic 45 - fashionista perfumeries gestempeld met zwarte inkt. De tulpen zelf heb ik op 2 restjes van october afternoon gestempeld. daarna heb ik alle onderdelen uitgeknipt en opgeplakt. Hetzelfde heb ik gedaan met de vlinderstempel. De stempel heb ik nog een keertje op de lay-out gestempeld (waarbij ik alleen de voelsprieten beinkt heb. De vleugels heb ik uitgeknipt en bij de voelsprieten geplakt.

De titel 'sisters' is gemaakt van American craft vinyl thickers en het jaartal heb ik gemaakt met rode shoebox letterstickers. Het zwart/beige geruite randje is ook graphic 45 papier en heb ik bewerkt aan 2 zijden met de effervescence pons. Omdat ik de bloemen al vast had geplakt heb ik ze doorgeknipt en langs de bloemen geplakt. Sommige stukjes kon ik nog los krijgen en daar heb ik ze achter de stelen geplakt.
De journaling had ik eerst geschreven maar ik heb vanochtend toch de making memories letterstickertjes gebruikt.

TIP: ik had niet meer alle letters maar je kunt bv. het streepje van de Q dichtmaken met de zwarte identipen, van een c een e maken door met de witte opakpen een dwarsstreepje te zetten. Je kunt van een I een T maken door met de witte pen een dwarsstreepje op de I te zetten, van een B kun je een R maken door eerst het onderste stukje zwart te maken en daarna met de witte pen het rechtse pootje rechter te maken. Ik ben benieuwd of jullie zien hoeveel letters ik aangepast heb....okee, voor de nietraders onder ons hier het antwoord...11 letters! Ik heb ook nog van de C een O gemaakt, van de q een g.

5 opmerkingen:

Romy zei

Wauw, het is een schitterende layout! Heel mooi gedaan met de kleurrijke accenten. En de tips zijn ook al super. Ik kom zelf ook vaak letters tekort (vooral de E en de A), maar op deze manier blijf ik in het vervolg minder lang met restjes letters zitten.

Dora zei

Leuk zeg, ik vind het altijd leuk en mooi om te zien dat mensen zoveel kleuren bij elkaar kunnen krijgen op een werkje, ik probeer dat wel, maar dan ben ik toch vaak ontevreden, deze is erg mooi! Een schitterende foto ook, en die vlinders zijn erg mooi!

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Tja, wat kan ik zeggen? Ik vind het weer een echte heerlijk om naar te kijken Marianne-lay-out! Hartelijk bedankt voor de geweldige tips!!!

Lean zei

Mooi lo geworden heerlijk die[oude] foto en bedankt voor je tips.
gr,lean

SCRAP TALK zei

Bedankt voor de tips!
De lo. is gewoonweg schitterend!
xxx
C.