maandag 9 november 2009

So you think you can dance

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een enorme fan van So You Think You Can Dance. Ik heb vroeger veel gedanst, van mijn vierde tot mijn 12e Ballet en vanaf mijn 19e tot ik zwanger werd van Lynn Ballroom. En ballroom is echt niet zo suf als het misschien klinkt, het is echt topsport als je het goed wilt doen! We zijn gestopt omdat ik wedstrijd wilde gaan dansen en Henri dat niet zo zag zitten. Hij kent mijn gedrevenheid in dingen die ik leuk vind haha. En toen werd ik zwanger en hebben we een hele lange pauze ingelast. Maar ik sluit niet uit dat we weer echt gaan dansen als de kids ouder zijn.
Lynn is ook into dance...zij zit op streetdance en geniet daar ontzettend van.

Op minuut 46 van dit filmpje begint wat ik de mooiste dans van de avond vond...zo emotioneel en zo mooi!
Het nivo van de kanidaten van dit jaar is zo ontzettend hoog en ik kijk elke week weer uit naar de zondagavond. Het duurt even voor de uitzending ingeladen is...er komt eerst reclame...leve de commercie :-)
4 opmerkingen:

Lean zei

HIHIHIHI ik snap de link naar zwangerschap gelijk...goed gedaan[Henri].
Groetjes ,Lean en nog veel dance plezier uhhh er naar kijkend!!!!

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Ach, fantastisch wanneer je zo goed kunt dansen. Zelf heb ik als klein meisje een jaartje op klassiek ballet gezeten. Helaas stopte ze plotseling in het dorp waar ik toen woonde hiermee. Toen kwam Fame in de tachtiger jaren. En heb ik twee jaar op school mee kunnen doen met Jazzballet. Met Rob heb ik ook op stijldansen gezeten. Ik heb tot zilver afgedanst (het tijdstip van aanvang om 22.00 uur trok ik niet meer zo goed)en Rob is zelf verder gegaan tot en met goud. Ik vond vooral de cha-cha-cha heerlijk. Afdansen vond ik vreselijk en 1x meegedaan met een BRADO-danswedstrijd en dit vond ik ook niet zo superervaring met mijn echtgenoot. Volgens mij kun dit beter met een "vreemde" danspartner doen, dan samen met je levenspartner. Je beschuldigt elkaar te makkelijk van fouten, ha, ha,ha. Maar kortom, dansen is heerlijk en erg bevrijdend om te doen!

Anja (scrappie) zei

Ik zit dus ook iedere zondag aan de buis gekluisterd ben normaal helemaal niet zo voor dit soort programma's maar dit vind ik wel helemaal het einde hoor en wat een talenten zeg. M'n favo's zijn Els en Suzanne.

Marlieke zei

Ik kijk ook mee naar So you think you can dance! helemaal geweldig! Ook Maarten en ik hebben al heel wat jaartjes dansles achter de rug. De goud-cursus bestaat uit twee seizoenen, en na seizoen 1 hebben we besloten te stoppen (nu een jaar geleden). Onze groep zat op zondagavond van 21:30 tot 22:45 en dat liep vaak ook wel iets uit. Voordat je dan thuisbent is het 23:30 en ik ben iemand die haar nachtrust erg nodig heeft, dus...helaas gestopt. Wie weet pakken we het ooit weer op. Op onze bruiloft hebben we een engelse wals gedaan en dat was fantastisch!