vrijdag 26 februari 2010

Mijn eerste beklede taartDank jullie wel voor de lieve felicitaties voor Luc, via e-mail, deze blog en via kaarten. Echt heel lief en Luc is er heeeeeeel blij mee.
Ik heb vandaag (tussen al het werken door) mijn eerste met marsepein beklede taart gemaakt. Ik zag er erg tegenop, had het nog al druk en het nog nooit gedaan maar vooral het bekleden van de taart lukte erg goed. Ik heb het zeeblauwe marsepein gemarmerd. Het groene marsepein heb ik nog wat extra aangezet met eetbare kleurstof want ik vond de kleurtjes toch wel erg flets voor een 9 jarig ventje. Maar goed, daar is niets meer aan te doen en hij zal best lekker zijn. Een volgende keer moet ik de taart zelf groen maken dan kijkt hij al veel stoerder. Ik heb geen biscuittaart gemaakt want dat had ik nog nooit gedaan en dan moet ik wat meer tijd hebben, maar een luchtig cakebeslag gemaakt. De taart in 3 lagen gesneden en elke laag gevuld met abrikozenjam en slagroom. Ik laat de onderrand niet zien hoor, want die was niet goed gelukt. Ik heb er aan alle kanten verkeerd langsgesneden. Ik had er sterretjes als opvulling tegenaan geplakt zodat het wat minder opviel maar ook dat is geen succes geworden. Nou vooruit dan...wie a zegt moet ook b zeggen nietwaar haha.
Gelukkig wordt de taart snel opgegeten dan valt de rand niet meer op. Mijn vriendin hoopt eigenlijk van niet want as. zondag houden we een beetje een gezamelijk verjaardagsfeestje...onze wonderbaarlijk goede planning heeft ervoor gezorgd dat we de verjaardagen van onze kids op dezelfde dag vieren. Dus vertrekken we zondag richting mijn vriendin om daar samen de verjaardagen van de kids te vieren. Mijn vriendin en ik willen graag eens een workshop taart maken volgen maar ze kan niet wachten om deze te zien en te proberen.
Ik weet niet of ik nog veel vaker een taart ga versieren maar ik vond het wel erg leuk om te doen. Ik houd wel van een beetje geklieder. Ik zie mezelf nog wel eens cupcakes versieren met marsepein. Volgens mij kan ik daar heel veel handige scrapmaterialen bij gebruiken (stansjes, embossingmallen enz....) :-)

8 opmerkingen:

Lean zei

Ziet er yummie uit zeg mooi genmaakt.
gr,Lean

Rianne zei

Wauw hij ziet er erg mooi (en lekker) uit!

Yvonne Rijk zei

Vind hem er mooi uitzien hoor Marianne, zeker als je dit nog nooit hebt gedaan. Ik ga zelf binnenkort een workshop cupcakes volgen. Daar gaan we natuurlijk foto's van maken om weer leuke lay-outs van te maken. Ha, ha het mes snijdt aan twee kanten. Proficiat met je zoon en geniet van het feest zondag.
GRoet van Yvonne Rijk

Cora zei

ziet er errug mooi uit hoor!! en jammie...!!

Dora zei

Super die taart, en vast erg lekker!

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Yummy Cake!!!! Ziet er errug lekker uit! En Luc nog van harte gefeliciteerd! Groetjes, Odetta

Romy zei

Wauw, dat ziet er overheerlijk en prachtig uit! Wat zullen jullie smullen:)

joke zei

Hallo Marianne,

Wil je toch even feliciteren met je zoon!! Van Harte!!
En wat ziet de taart er geweldig uit!!Superstoer,zal hem in gedachten houden,zelf ben ik morgen jarig,en ga me zo storten op de appeltaarten,
gewoon vertrouwd,maar als ik marsepein kan vinden,wie weet ga ik ook wat uitproberen,bedankt voor de inspiratie,
groetjes van Joke Sijm.