dinsdag 9 maart 2010

Blooms, gemaakt door Gastdesignlid Odetta Donners met Prima Marketing

Het is alweer maart en dat betekent dat we een nieuw gastdesignlid in ons midden hebben. Odetta Donners is ons nieuwe gastdesignlid en ze heeft een heleboel leuke projecten gemaakt waarbij ze de Prima Marketing lijn Pastiche gebruikt heeft.

Dit is haar eerste lay-out. Ze zegt er zelf het volgende over. "Deze lay-out is in de stijl waarin ik zelf nog nooit iets gemaakt heb. Maar je moet alles uitgeprobeerd hebben." Daar ben ik het helemaal mee eens...het is leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Odetta heeft een lay-out met een doorkijkje gemaakt. Romantisch en toch tegelijkertijd een beetje robuust.


Dit is haar werkbeschrijving:
Het designpapier van de Prima Marketing "Pastiche"-lijn is net zoals alle andere nieuwe lijnen van Prima Marketing uitermate geschikt voor trouwfoto's. Vanwege het schitterende dessin heb ik voor deze lay-out een heel vel "Quirky"gebruikt. Daar waar de trouwfoto komt, heb ik een ovaal vormig gat geknipt. Een belangrijke tip hierbij is: Knip in eerste instantie het gat niet te groot. Plaats de foto eronder om in te schatten hoe groot het gat moet gaan worden. Scheur daarna hier en daar rondom het gat een stukjes papier in.

Vouw de ingescheurde stukjes dubbel om en zet die met dubbelzijdige tape vast. Rijg later hierdoor een waxed koord (bruin) doorheen. Aan de achterzijde van het gat heb ik de foto vastgezet met plakpand. Op de achterzijde van de foto komt zuurvrije dubbelzijdige tape. Voorzie het overige gedeelte van het designvel met lijm. Plak het designvel voor de stevigheid op een heel cardstock-vel. In dit geval heb ik Bazill cardstock kraft gebruikt. Rondom het "gat" heb ik het gedecoreerd. De organza-bloem heb ik als volgt gemaakt. Knip uit organza-stof rondjes in diverse maten. Ga met een aansteker (pas op voor je vingers!!!) langs de randjes van het rondjes. Stapel ze van groot naar klein op elkaar. Zet ze vast met een brad (Making Memories Velvet Brads "Noteworthy"). Dit heb ik overigens niet zelf verzonnen, maar dit idee komt uit de Cards Only. De bloem is afgestijld met Prima Marketing "Artful Leaves". Verder is er een stukje van het takje, Prima Marketing Petite Fleur Vine "Cherryblossom", voorzien van 2 kleine vogeltjes (uit mijn verzamelcollectie scrapbare spullen), een Tim Holtz "Trinket Pin met het toepasselijke nummer 1998 en de tekst vintage. Alles heb ik vastgezet met gluedots. Als journaling, omdat de lay-out al zo druk is, heb ik een labeltje gebruikt en deze aan het takje gehangen. Aan de uiteinde van het waxed koordje heb ik een Tim Holtz "Philosophy tag" cherish vastgeknoopt. Op de het designvel zijn de vlinders en rozen voorzien van Ranger "Glossy Accents" of 'paperglaze'. Er is een "Pastiche"-pebble gebruikt als een dauwdruppel. De titel "Love Blooms" is gemaakt met American Crafts "Cream Soda"-thickers Olive (groen). Op de letters O zit een plakparel.

Een detail van de geknipte en gescheurde ovaal waar de foto achter geplakt is.

Een detail van de prachtige, met paperglaze/glossy accents bewerkte vlinders. Dit ga ik ook binnenkort doen!

Dank je wel Odetta, voor je eerste lay-out als gastdesigner. Over 2 dagen vinden jullie haar 2e lay-out hier op de blog.

8 opmerkingen:

Lean zei

Heel mooi geworden Odetta en succes met de volgende creaties.
gr,Lean.

Romy zei

Wauw...en dat voor iemand die laatst nog zei 30 bij 30 layouts best moeilijk te vinden. Je hebt bij deze bewezen dat je supergoed bent in alle formaten, Odetta, dit is namelijk een schitterende layout:)

femmoltje zei

een mooie Lay out
leuk om te zien..
niet mijn stijl maar toch erg le uk

femmoltje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marlieke zei

leuk Odetta! Wat ben je toch creatief en fanatiek bezig geweest!

Jol@nd@ zei

Wauw!! Het is echt een schitterende layout geworden Odetta!!

Groetjes Jolanda

Jolanda zei

Mooi!!!leuk gedaan en ik ben ook zeer benieuwd naar de rest!

Cora zei

heel mooi gedaan zeg!! en wat een geweldig papier!! laat die andere creaties ook maar zien ben zeer benieuwd!!!