zondag 28 maart 2010

Journal, gemaakt door Gastdesignlid Odetta Donners

Als laatste project heeft Odetta een prachtig Journal gemaakt. Het is in het echt nog veel mooier dan op de foto's!

Dit is haar werkbeschrijving en hieronder volgen alle foto's.

Een journal is een boekje waarin je fijn je gedachten en gebeurtenissen van je af kunt schrijven.


Dit journal is als volgt gemaakt.

Voor ditjournal heb ik 4 Journal Pages van 7 Gypsies gebruikt. 2 hiervan dienen als kaftje. De afmeting van zo'n bladzijde is 13 x 17,5 cm. Verder heb ik met het Prima Marketing Pastiche designpapier uit de vellen Butterfly Wings, Heartstrings, Love Letter, Seaside en Vintage Garden 5 bladzijden van dezelfde afmeting als de 7 Gypsies Journal Pages gemaakt. Alle hoekjes van de designbladzijden zijn met een ronde hoekpons bewerkt. Voor de voorkant van de journal heb ik de breedte van het desinpapier Seaside (de achterkant van het vel) een klein beetje smaller gemaakt. Dit stukje is voorzien van stiksteekjes (met de hand geregen) met rijggaren. Met de Making Memories chipboard alfabetletters "Passport" heb ik het woord "Journal" gevormd. Op de letters O en A heb ik een Pastiche Pebble geplakt en op het puntje van de letter J zit een plakparel. Met een prikpen heb ik twee gaatjes gemaakt. Hierdoor heb ik een waxed koordje (bruin) doorheen gehaald en ik heb hiermee een kroontje (van een kroontjespen) vastgeknoopt. Hierna is het stuk bewerkte designpapier op een 7 Gypsies Journal Page geplakt. Een grote roos heb ik uit het vel Butterfly Wings geknipt en vastgeplakt. De grote vlinder is gemaakt met een Creatables Vlinder - 3 stans door Marianne. Ik heb deze op een stukje cardstock Gemstone "Jasper" geplakt en daarna uitgeknipt. Met foamtape is deze bevestigd op de kaft. Verder zijn de bladzijden gedecoreerd met uitgeknipte fragmenten uit het designpapier, glasstickers, Making Memories Vintage Findings "Embossed Ephemera" (goudkleurig), strass-steentjes, Making Memories, Page Pebbles, geponste vlinders van Martha Stewart en stansjes "Leafs" en "Birds-on-a-wire". Kortom decoreer het zoals je zelf wilt, het is jouw feestje.

Wees niet bang om ook stempelafdrukken te gebruiken. Ik heb de volgende clearstempels gebruikt: Basic Grey "Aviary" (uit de lijn Porcelain)en 7 Gypsies "Victoria". Stempel rechtstreeks op het designpapier of stempel op stukjes designpapier, knip het stempelafdrukje uit en plak het op.

Verder ben ik dol op mijn enveloppenmallen. Ik heb een aantal envelopjes in verschillende vormen gemaakt en deze in de journal verwerkt. Je kunt allerlei journalingblaadjes, tickets, briefjes etc erin stoppen.

Het boekje is ingebonden met behulp van 2 inbindringen van 7 Gypsies (cream small). Verder heb ik aan de bovenste inbindring blaadjeslint vastgeknoopt. Verder hangt er aan een balletjesketting een Tim Holtz Wordkey.


5 opmerkingen:

Lean zei

Geweldig en mooie gouden accenten een toppertje hoor Odetta.
gr,Lean.

Romy zei

Wauw, een schitterende journal! Ik sta iedere keer weer perplex door al je mooie creaties met het Prima papier en het zijn er ook zoveel...super hoor!

Marlieke zei

Oh! droom....droom.......droom........

Zoooooo moooooooooiiii!!!!!!

Jolanda zei

Een echte Odetta,zuch wat mooi!!!
Super gemaakt.

joke zei

Oh ..........,wat begint m'n dag weer mooi!
Prachtig Odetta,ben meteen into de scrap!