zaterdag 13 maart 2010

Thialf rocks!!

Afgelopen vrijdag (12 maart) waren wij voor de eerste keer aanwezig bij een grote schaatswedstrijd, nl. de world cup in het Thialf stadion in Heerenveen. We wilden echt al heel lang naar zo'n groot evenement maar waren telkens te laat. Ofwel...we zetten de tv aan en zagen dat er schaatswedstrijden in het Thialf waren :-)
Maar nu, dank zij Mart Smeets waren we op tijd en hadden we snel kaartjes besteld.

Om 10.30  uur waren we aangereden vanuit het zinderende zuiden en om 1.00 uur kwamen we aan in het feestende noorden. Het was nog redelijk rustig bij het stadion maar iedereen had wel iets oranjes op/aan of bij. Om 1.30 uur ging de hal open en konden we ons plaatsje op de tribune opzoeken. We zaten recht tegenover het binnenveld en zagen daardoor niet alleen de races maar ook alles wat er voor, tijdens en na de races gebeurt. We hebben zo ontzettend genoten, het was nog veel leuker dan we al dachten dat het zou zijn. Het is leuk om alle voorbereidingen van de schaatsers te zien en de zaal langzaam vol zien te stromen met de meest leuke creaties (en de mensen die daaronder zitten natuurlijk haha). De glasblazers vermaakten tijdens pauzes het publiek, iedereen juichde enthousiast naar alle rijders en we hebben veel bekenden gezien.Het viel niet mee om de goede instellingen te zoeken om redelijke foto's te maken (alles was of onderbelicht of bewogen) maar uiteindelijk kwam ik aardig weg met f3,2  1/60.

Een foto van het binnenveld.

In het midden coach Jack Orie.


Nao Kodaira en Annette Gerritsen na hun 500 meter race.
Jan Smeekens en Jack Orie

Gerard Kemkers en Renate Groenewold die vandaag haar laatste wedstrijd had en dus afscheid nam van het schaatsen. Ze kreeg een geweldig applaus.


Olav Koss

My Husband :-)

Shani Davis, de o zo sympatieke amerikaan

En...de glasblazers

Helaas reed Sven Kramer niet mee, hij is ziek. We zouden het liefst vandaag weer gegaan zijn (de wedstrijden duren 3 dagen) maar helaas pindakaas, vandaag hebben we andere verplichtingen. Maar...in onze agenda staat al vast...boeken voor volgend jaar!

4 opmerkingen:

Romy zei

Dat ziet er gaaf uit! Mijn vader en broertje zijn daar vorig jaar ook geweest en ze hadden ook al zulke goede verhalen. En die foto van je man met de hoed op, vind ik errug leuk:)

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Wat een fantastische sfeerreportage en wat ontzettend leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben. Mooie foto's! Wat leuk dat jullie Olav Kos op de foto hebben!

Marlieke zei

Wat gezellig! En wat een ontzettend leuke foto's heb je gemaakt!! Dat wordt lang nagenieten!

femmoltje zei

Heyhey
Dat ziet er leuk uit..
En jullie hadden goede plaatsen zeg.
Was de start aan jullie kant of aan de overkant?

Gr Femke