zondag 14 maart 2010

Tractatie-tuit, gemaakt door Gastdesignlid Odetta Donners( Klik op de foto om een grotere weergave te zien)

Ben je op zoek naar een leuk kadootje? Denk dan eens aan deze tractatie-tuit die Odetta gemaakt heeft. Ze heeft er lollies ingestopt maar je kunt er natuurlijk ook heel leuk een klein plantje in kwijt, of badzeepjes, bonbonnetjes enz enz..

Dit is Odetta's werkbeschrijving:
Neem een half vel Cardstock Gemstone Jasper (een andere kleur kan natuurlijk ook). Draai deze tot een tuit. Niet het een stukje van bovenkant aan de zijkant vast. Pak verschillende linten dubbel en maak deze met een waxed koordje vast. Rijg door de beide uiteinden een dikke kraal. Laat de dikke kraal met de lintjes in de tuit zakken en trek de linten door de opening aan de onderzijde van de tuit. De kraal zie je niet, die slechts voor het bij elkaar houden van de lintjes. Neem een middelgrote taartrand (Action) en vouw een stukje naar de binnenzijde. En plak deze op de buitenkant van de tuit. De uiteinden van de taartrand over elkaar heen. Decoreer de taartrand met silhouette-stickers zwart van het stickervel "Kids 1". Knip roosjes uit het vel Pastiche "Butterfly Wings". Zet deze met foamtape vast op de tuit. Je kunt o.a. vlinders ponsen en deze ook op de tuit vast plakken. Onderaan de tuit heb ik decoratietape geplakt. Pons een gaatje aan de zijkant van de tuit en zet hier een grote American Crafts eyelet (cream) vast. Maak met een Tim Holtz Journaling ticket een kaartje. Pons een bloemetje met o.a. EK Succes bloemenpons. Plak hier een pebble op. In dit geval heb ik Prima Marketing Shabby Chic pebble "sweet" gebruikt. Met VersaFine inkt in de kleur sepia heb ik hier een tekstjes op gestempeld. Pons een gaatje en zet hier ook een eyelet vast. Haal een lintje hier doorheen en maakt dit vast aan de zijkant waar er reeds eerder een eyelet bevestigd is.


Als tractatie heb ik Chupa Chups lollies bij elkaar gebonden met een elastiekje. Ik heb in een taartrand een gat gemaakt en hierdoor de stokjes van de lollies er doorheen getrokken. Nu wij zo richting de pasen gaan, kun je uiteraard de tuit vullen met chocolade paaseitjes.


5 opmerkingen:

Romy zei

Oh wauw, wat een leuk idee! En de uitwerking ervan is prachtig. Erg gaaf om met zo'n tuit te trakteren.

Marlieke zei

Wat origineel! Het ziet er heel feestelijk uit!

Lean zei

ziet er weer heel gaaf uit en lekker.
gr,Lean.

Yvonne Rijk zei

Wat een een ontzettend leuk idee.
Ziet er erg mooi uit. Daar kun je wel mee voor de dag komen om te trakteren.

Jol@nd@ zei

Wat een leuk idee zeg!! Heel leuk gemaakt!

groetjes Jolanda