vrijdag 17 december 2010

Een nieuw journaling

Ik ben al vaker begonnen aan een journaling. Ik kwam op een forum waar ze elke week een nieuw thema hadden waar we dan telkens een pagina over maakten. Na een paar maanden was ik het beu. Te druk, geen zin, was er op uitgekeken...misschien herken je dat wel. Ik had van Sinterklaas een prachtig album gekregen vol met inspiratie ideeën mbt. journaling pagina's en het begon toch weer te kriebelen. Na een weekje te hebben rondgekeken naar een leuk boekje waar ik deze journaling in kon maken keek ik eens goed naar mijn planken in het atelier en verhip...daar stonden de perfecte boekjes. Deze maakte ik een paar maanden geleden en ze stonden eigenlijk gewoon doelloos te wezen. De voorkant heb ik gemaakt door diverse Graphic45 plaatjes uit te knippen en samen te voegen. De lucht en huisjes zijn van een andere afbeelding dan de knappe mannen die ervoor staan.
Dit is er eentje van. Het boekje sluit met een elastiek en is afgewerkt met mod podge. Ik heb het boekje gevuld met een combinatie van bladen uit een oud boek en aquarelpapier. De bladen zijn maar klein maar ik ben wel vaak van 'grote halen snel thuis', dus dat komt goed uit haha.
De bedoeling is dat ik er soms iets in schrijf, soms een techniekje probeer, soms gewoon maar wat aanklieder. Niets moet en alles mag. Het gaat er ook niet om of iets mooi is of niet, gewoon net waar ik zin in heb. Zo gaat dat met boekjes die helemaal van jezelf zijn. Soms zal ik er iets van op de blog laten zien maar soms ook niet.
De eerste 2 pagina's wil ik graag met jullie delen, al moet ik eerlijk bekennen dat ik lang heb zitten twijfelen of ik de 2e pagina op de blog zou plaatsen. Maar misschien is het wel goed om meer bekendheid aan dit rotbeest, ook wel genaamd ''teek" te geven. En ik wil hiermee ook een waarschuwing afgeven. Kijk jezelf en je kids regelmatig en goed na op teken als je buiten in bossen of struiken bent geweest want de gevolgen kunnen heel vervelend zijn.


6 opmerkingen:

Jolanda zei

Je journal is super en idd lekker voor jezelf!
Heb jij dzv lyme....tjonge wat erg voor je!!(sorry maar las het)
Ga lekker verder met jounalen...(gek woord)
Mooi boek en lekker voor jezelf!!

Lean zei

Ziet er al gaaf uit en je kan je lekker je er lekker in uitleven....ja teken zijn linke beestjes..grgrgrg.
groetjes,Lean

Romy zei

Oeps, wat je zegt herken ik wel met mini albums...die vind ik ook altijd maar tot pagina 2 leuk om te maken:S Je journal ziet er nu wel prachtig uit en het vormt een mooie manier om dingen altijd te kunnen onthouden. Wat vervelend dat je door een teek lyme hebt gekregen:(

Wiebine zei

Leuk dat je aan je eigen journal bent begonnen, lijkt me ontzettend leuk om te doen, een mooie herinnering. Jeetje, de ziekte van Lyme, Gerrit heeft ook eens een teek gehad in z'n arm, hij is er zelfs mee bij de huisarts geweest, we kregen hem er zelf niet goed uit namelijk, alles is gelukkig goed gekomen. Sterkte ermee,
Wiebine

Anja (scrappie) zei

Wat mooi Marianne en knap hoor en ieks Lyme niet leuk.

Odetta zei

Ik herken het helemaal dat het het zeer moeilijk is om gedisiplineerd aan een journal te werken. Maar je moet jezelf geen tijdsdruk opleggen. Dat wat jij belangrijk vindt op een bepaald moment daar maak je gewoon een bladzijde van. Het boekje is perfect (ik ken het:))hiervoor. En het is heel erg dapper van je om jezelf kwetbaar te stellen met de mededeling dat je de ziekte van Lyme hebt. Je hebt de bladzijdes heel erg mooi verwerkt en ik hoop dat het schrijven jou een beetje oplucht!