woensdag 15 augustus 2012

je eerste hapjes

Ik vind het zo leuk om babyfoto's te scrappen.
Het is een fijne afwisseling als je kids inmiddels al 11 en 14 zijn!
Ik heb in hun eerste levensjaren een schriftje bijgehouden met allerlei verhaaltjes over dagelijkse en
bijzondere dingen in hun leven en dat gebruik ik nu om deze lay-outs te maken.

Werkwijze:
Knip een strook van wit cardstock. Print hier op je journaling door de pagina-instelling op 'landscape' te zetten. Ik heb het papierformaat ingesteld op 15x30 cm. Voer het papier via de achterste lade van je printer in.

Lijm het cardstock weer aan elkaar door aan de achterkant een strookje papier te bevestigen. Aan de voorkant heb ik over de snijlijn en onder aan de pagina een strookje lint bevestigd.

De foto is eerst gemat op wit cardstock en daarna op dessinpapier. De stroken papier aan weerszijden van de foto zijn uit de losse pols gesneden. Daarna is alles beinkt.

De spetters zijn gemaakt met gouden glimmermist. Schroef het spuitmondje van de fles en houd het 'rietje' boven het papier. Duw nu heel zachtjes (eerst proberen!) op het spuitmondje en/of tik met je vinger tegen het rietje. Er vallen nu druppels af.

Gebruikte materialen (klik op de afbeeldingen om dit artikel te bestellen):
Wit cardstock - American Crafts * 710817 Kant 22 mm. hoog, per meter Mini alfabetstickers sunrise - My Little Shoebox * 8412Glimmermist Gold 1oz. - Tattered Angels * K181al
Colorbox Cat`s Eye black pigment inkt Seaside rock pools - Kaisercraft * P592


2 opmerkingen:

Marlieke zei

Wat een mooie layout! De foto staat echt centraal door de manier waarop je de papiertjes vastgelijmd hebt. Hier was het eerste hapje geen grote knoeiboel, maar ook wij namen de tweede keer voorzorgsmaatregelen door theedoeken in de wipstoel te doen, haha. En ook Femke wilde de lepel pakken en ook Femke vond bloemkool duidelijk minder lekker dan wortels.......heel herkenbare journaling dus, haha. Wat leuk dat je dat zo uitgebreid beschreven hebt.

Romy zei

De layout is prachtig! Ik vind het knap hoe je zoveel journaling op de tekst hebt verwerkt, zonder dat de foto zijn prominente positie verliest. De lieve foto is nog steeds echt de blikvanger op deze lay-out!