donderdag 16 januari 2014

Mount Rushmore - Project Life


Gisteren heb ik mijn eerste lay-out gemaakt met pageprotectors die vaak voor Project Life gebruikt worden. Nu vind ik Project Life erg leuk maar ik scrap nooit op datum en ik heb er een hekel aan iets te 'moeten' scrappen. Ik besloot daarom mijn eigen draai eraan te geven, ik scrap er delen van onze vakantie mee. 

Als basis heb ik deze pageprotector gebruikt:
Made Easy Photo Sleeves - We R Memory Keepers * 50033-9 **KLIK**

Daar paste precies de folder in die we bij binnenkomst kregen. (zie linksboven in de layout). Daarna printte ik de foto's uit. Daarvoor zette ik mijn fotoverwerkingsprogramma op 'inches'. De foto rechtsboven is 6,5 inch hoog en ruim 3 inch breed.

Na het printen sneed ik de foto op 4 inch door. Zo paste een gedeelte in het bovenste vak, naast de folder. De rest van de foto (waar wij op staan) kwam in het vak daaronder.

 De foto links is maat 4x6 inch (ong. 10x15 cm.)

Rechtsonder zijn 2 foto's, elk in de maat 3x4 inch.

De stukjes die toen nog overbleven heb ik opgevuld met scrappapier. De hoeken heb ik rond maakt met een hoekpons. Daarna heb ik rondjes uitgeponst.
Pons cirkel 1/4 inch Mini - Ek Succes * 54-10060**KLIK**


Hierna heb ik alle randjes beinkt.
Dew Drop midnight black - Versamagic * GD-091**KLIK**

De datum heb ik uitgestanst uit oranje papier.
3 stanssets - make a date 2 3 stanssets - make a date 1 **KLIK**

Met turquoise inkt en een mask heb ik de vegen bij de datum gemaakt.
 **KLIK** Dew Drop turquoise gem - Versamagic * GD-015**KLIK**

Ik heb diverse woordstempels gebruikt. Deze heb ik met zwarte versafine inkt gestempeld op een ander stukje papier. Daarna heb ik deze met een klein randje uitgeknipt.
Versafine small ink pad black onyx * vfs-82**KLIK**  Travel with flair by Ali Edwards - Technique Tuesday * TT-D - TRAVEPerspectives by Ali Edwards - Technique Tuesday * 488538 **KLIK**

Als laatste voeg je alles samen.  Het is even puzzelen maar ik vind het een erg leuke manier om te scrappen. Het is weer een hele andere manier van werken. Niet beter, niet slechter, gewoon anders... Ook leuk!2 opmerkingen:

Marlieke zei

Dit is geweldig! Mooi gedaan!

femmoltje zei

hij is heeel mooi geworden.. echt allemaal kleine kunstwerkjes in elk vakje