maandag 7 juli 2008

Travel journaling

Afgelopen week heb ik elk vrij momentje benut om mijn travel journaling voor te bereiden. Ik heb als basis de mini-album kit van Making Memories-Passport gebruikt. Daar zitten al een aantal dessinvellen, stickers en tags bij maar ik heb ook diverse dessinpapier uit de passport lijn gebruikt. Aan de ene kant komen mini-afdrukken die ik op kraft-cardstock en op hillary cardstock mat van de leukste foto's van die dag en op de andere bladzijde wil ik elke dag een stukje journaling schrijven. Daar is deze papierlijn zo geschikt voor, er zitten immers twee dessins met lijntjes bij, maar ook de Noteworthy lijn bevat papier met lijntjes. Dit zijn een paar foto's van een paar pagina's. Het volledige boek bestaat uit 35 pagina's (inclusief pagina's die ik zelf toegevoegd heb).Dit is de voorkant van het album. In het midden zit een doorkijkvenster. Op het eerste vel (zie hieronder) heb ik donkerblauw dessinpapier geplakt (zat bij de kit) en daarop canvas letters die ik eerst met de zijkant van een schaar gerafeld heb. Een lintje uit de passport-lijn heb ik door een tag gehaald en deze rondom de kaft gevouwen en opgeplakt. Het cijfer 8 is eigenlijk een hoofdletter B die ik aan de rechte zijde ronde hoekjes heb gegeven.
Dit is de eerste bladzijde. Eerst heb ik dessinpapier geplakt op het naturelkleurige papier dat in het album zit. Daarna heb ik een vierkantje blauw dessinpapier (zit ook in de kit) gedistressed met een distresser. Deze heb ik opgeplakt. Daarna heb ik het album dichtgedaan. Daardoor kon ik de canvasletters goed midden in het venster opplakken. Linksboven en rechtsonder het vierkant zijn stickers uit de passport lijn opgeplakt.

Dit is de eerste dubbele bladzijde uit het journaling boek. Elke dubbele pagina staat voor één vakantiedag. Op het lijntjespapier wil ik de journaling schrijven, op het andere blad plak ik mini-fotoafdrukken (moet nog even kijken welk formaat) van die dag. Deze mat ik met Kraft-cardstock en hillary cardstock en misschien ook nog wel lichtblauw en roze cardstock. Het papier links is gewoon weer een dessinpapier uit de mini-album kit. De stempels linksboven staan al op het papier maar heb ik verder aangevuld met stickers. Het blad is een transparant van 'my minds eye'. Het vel rechts komt ook uit de kit.
Omdat ik vond dat er niet genoeg bladzijden in het album zaten heb ik de schroeven losgemaakt en het album uit elkaar gehaald. Daarna heb ik een aantal vellen dubbelzijdig dessinpapier uit de passport lijn en een aantal transparante vellen toegevoegd. Hier zie je, aan de rechterzijde een transparant vel waarop ik in het midden een vierkant dessinpapier van ongeveer 15x15 cm. heb geplakt. Omdat dit dubbelzijdig is zie je aan de achterzijde een donkerblauw vlak. De onderkant van het vierkant heb ik afgewerkt met rode stickers, ook rechtsboven in het hoekje heb ik een rode sticker geplakt. Natuurlijk heb ik ook hier alle randen (ook die van het lijntjesvel) bewerkt met de distresser. Rechtsboven op het transparant heb ik 3 epoxy postzegelstickers geplakt. Omdat deze doorzichtig zijn zijn ze ook mooi vanaf de andere kant gezien.
Het linkervel is een vel dessinpapier dat ik zelf aan het album toegevoegd heb. Het rechtervel zat al bij de mini-album kit. De blauwe rand is een stuk bordersticker die ik in twee gedeeltes heb geknipt en tussen de binnennaad heb gestoken. Het journalingvel is van Prima, whispers. Daarop heb ik nog 3 epoxy stickers bevestigd.Het linkervel zat weer bij de mini-album kit. Het rechtervel heb ik weer op een neutraal album vel geplakt. In de rechterbovenhoek heb ik een stukje van het 'postcard' dessinpapier geplakt. Ook hier is natuurlijk alles gedistressed.

9 opmerkingen:

Anja (scrappie) zei

Wauw Marianne hij is mooi geworden ik ben bijna klaar met mijn travel-journal hier en daar nog een finishing touch en dan zal ik hem toezenden, euhhh de foto's als je het niet erg vind, hi,hi.

Wiebine zei

Wauw, super mooi geworden Marianne, een prachtige lijn papier ook hiervoor. Ik ben benieuwd hoe hij er na je vakantie uit zal komen te zien,
groetjes,
Wiebine

Chantal zei

Zo he, super marianne. Zoals je weet heb ik de kit ook gekocht. Tot nu toe heb ik me kunnen bedwingen om er vast aan te beginnen. Wil het echt op de vakantie pas doen. Maar je hebt me wel inspiratie gegeven. Moet gauw mijn vakantiedoos nog even aanvullen.

yvon/stampidoe zei

geweldig wat een gaaf traveljournal is dit geworden ook een super papierlijn hiervoor

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Het lijkt mij voor Marianne een waar feestje om straks deze reeds mooie bladzijden te gaan vullen.
Dus hiermee start jullie voorpret naar het grote avontuur in Zweden.

Groetjes, Odetta

Heidie zei

wat een schitterende travel journaling heb je er van gemaakt.
Ben benieuwd hoe hij na de vakantie er uit ziet.
liefs Heidie

Iris zei

wow, erg gaaf zeg! En die lijn van MM. Nu zie ik pas hoe mooi deze is! Super gedaan~!

Martine zei

Hij is geweldig geworden Marianne! Ik vind die Passport lijn van MM ook echt helemaal geweldig! Ik ben benieuwd waar je heen gaat in Zweden, ben daar in 2006 ook geweest. Heel veel plezier!

Groetjes, Martine

Sandra zei

WOW super gaaf zeg!! echt heel leuk geworden!