maandag 30 december 2013

Deken haken 2014

Op facebook en via verschillende blogs is een nieuwe rage aan de gang...samen dezelfde deken haken, met gebruik van je eigen garen en met de kleuren die je zelf het leukst vindt. Ik zag het via de facebookpagina Dutch crochet - a granny a day . Nu wordt het geen granny maar een streepjes deken. Vanaf 3 januari krijg je elke week een stukje van het vertaalde patroon en na 40 weken is hij klaar!
Ik ben lid geworden van de facebookpagina en zag al die mooie kleurtjes garen voorbij komen. Ik had nog zoveel restjes dat ik besloot eerst maar eens mijn garen op te maken...(het is een waardeloze foto, ik weet het)

Ik heb het orginele engelse patroon gedownload van deze site om alvast te zien hoe de deken eruit komt te zien. Er staan veel stap-voor-stap foto's bij.Inmiddels heb ik dit stukje al gehaakt. Het was eigenlijk bedoeld als proeflapje maar ik kwam er al snel achter dat de 4 rijen die er per week gehaakt gaan worden veel te weinig voor mij is. Ik heb dus besloten om niet met de CAL '14 mee te gaan haken maar mijn eigen tempo te volgen.

Ik beloof dat ik volgende keer weer mooie foto's plaats...met kids die vakantie hebben heb ik even niet meer fut voor deze plaatjes...

Wil je liever vanaf een nederlands patroon haken? Wacht dan even tot 3 januari en meld je aan bij de facebookpagina  van Dutch Crochet

Overigens zag ik dat Handwerkjuffie ook al met de deken begonnen is, in prachtige, vrolijke kleurtjes. Ik denk dat we komende maanden nog veel meer moois voorbij zien gaan komen! En na een maand of 10 hebben hopelijk veel mensen zo'n mooie deken in huis. Ik vind het een prachtig initiatief!

Wil je meedoen met dit project, of op eigen houtje deze deken haken en woon je in de buurt van Sint-Oedenrode? Wij hebben elke maand een haak- en scrapavond. Behalve ik, gaat ook nog iemand anders deze deken haken. Misschien vind je het leuk om mee te haken? Als je hulp nodig hebt kan ik je weer op gang helpen en heb je geen hulp nodig? Nou, dan is het gewoon heel erg gezellig!

De eerstvolgende scrap-haak avond is woensdagavond 15 januari. Aanmelden kan via deze link of via een mailtje. Wil je wel graag komen haken maar liever op een ander tijdstip? Laat het dan ook even weten, bij voldoende belangstelling komt er nog een ochtend of avond bij.


1 opmerking:

Hélène zei

Hai Maly,
Het begin van de deken is al erg mooi! Leuk project. Succes en een fijne jaarwisseling,
Groetjes, Helene