woensdag 9 juli 2008

Traveljournal, gemaakt door Designlid Anja Curvers

Dit prachtige traveljournal is gemaakt door Anja Curvers. Ze heeft een mini-album gemaakt met daarin een heleboel pagina's voor een heleboel verhalen en foto's. Ik vind het zo'n prachtig album geworden, telkens als ik de foto's bekijk zie ik weer nieuwe dingen. Ze heeft het mini-album zo gemaakt dat het in het doosje van deze journaling kaarten past. Het papier en de meeste embellishments zijn uit de nieuwe 'passport'-lijn van Making Memories.

Foto 1: Hier zie je het boekje als het ingebonden is.
Foto 2.
Foto 2 en 3: Anja heeft hiervoor een vel ledger teal gebruikt die ze eerst voorzien heeftvan een scallop randje en bestempeld met zwarte stazon en een tekststempel. Uit het dessinvel ledger teal heeft ze een pocket geknipt. Versierd met een stempel, een rood lintje uit de 'passport'-lijn en een witte bloem bestempeld met een tekst stempel en deze om het papier gevouwen.
De achterzijde van de pagina een stukje uit het stripe papier opgeplakt voorzien van bruin lint.
Foto 4: Anja heeft een stuk fragile dessinpapier opgeplakt. Uit het stamp papier heeft ze een pocket gevormd en opgeplakt hier weer tags achter gedaan en een bookplate van suede met brads bevestigd. Ook hier heeft ze weer een tekststempel gebruikt. Foto 5. Foto 6.
Foto 5,6 en 7: Anja heeft uit een transparante sheet een stukje gesneden en hierop met zwarte stazon een kader gestempeld. Uit het ledger teal papier een randje geknipt en dit met dubbelzijdige tape vastgezet. Een stuk craft cardstock genomen en hier een stukje floral papier op verwerkt. Een vierkant uit het papier gesneden en dit gemat met een stukje groen fragile papier en hier een transparant achtergeschoven. Hier kan dus een foto achter.
Aan de zijkant een groene bloem om de kraftgevouwen.
Foto 8.
Foto 9.
Foto 10.
Foto 10 en 11: Als basis heeft Anja een stuk Kraft cardstock gebruikt en hier aan de voorzijde een stukje passport stamp opgeplakt. Een stukje van de gebloemde achterzijde van het ledger teal opgeplakt voorzien van een stickertje van de minibook kit een halve heidi swapp bloem en een rondje uit het groene fragile papier geknipt en bestempeld met de een stamp-stempel en zwarte stazon. Met zwarte stazon een bloem journaling gestempeld met een stempel van prima marketing op de kartonnen achterkant van de verpakking van de lintjes.
De achterzijde beplakt met een stuk ledger stamp papier eerst met een perforator gaatjes gemaakt en beinkt met bruine inkt. Uit het stripe papier een pocket geknipt en alleen de randjes met dubbelzijdige tape vastgezet. Twee tags erachter gedaan en een lintje aan de onderzijde met twee brads vastgezet.
Aan de zijkant met zwarte stazon en stempels gestempeld.
Foto 8,9 en 12: Hier zie je een papieren zak welke bekleed is met het folded map papier en een stukje lint en bestempeld met een journaling note stempel van maya road. Tussen het lint zijn twee tags gestoken.
Foto 9 zie je de pagina die in de papieren zak is gestoken.
Foto 8 is de achterzijde van de papieren zak bekleed met een stuk craft cardstock en een stuk floral papier eerst van gaatjes voorzien en toen beinkt met groene inkt en als pocket opgeplakt. hier weer een index tab aan vastgemaakt met een stickertje van de minibook kit en een stukje lint en een halve bazill bloem. achter de pocket wat tags gestopt. Foto 13.
Foto 13 en 14: Als basis heeft Anja een stuk fragile papier genomen en dit beplakt met een stuk van een journaling kaart van prima marketing. Ze heeft weer diverse stempel gebruikt en een index tab van 7 gypsies welke ze eerst met een stukje van het floral papier heeft versierd en van brads heeft voorzien en een stickertje uit de kit van het minibook.
De achterzijde heeft ze een strook van het folded map papier gebruikt als pocket en hier ook weer tags ingestoken. Foto 15: De achterkant van de papieren zak is beplakt met de gebloemde achterkant van het ledger teal papier en van het de groene achterkant van het fragile papier is een insteekmapje gemaakt door alleen de randen van dubbelzijdige plakband te voorzien. De bovenzijde is met lint bewerkt een roze heidi swapp bloem doormidden en met zwarte pen streepjes gezet en met een canvas bloemetjes vastgezet een rondje uit het fragile papier als hartje van de bloem en hierop met journaling notes stempels gestempeld. Twee tags gemaakt en die erachter geschoven. Foto 16: Hier is te zien hoe een pagina in de papieren zak is geschoven.
Een papieren zak eerst met blauwe verf en een mask van heidi swapp bewerkt en vervolgens met bruine inkt bestempeld met een journaling stempel. Aan de linkerzijkant een strookje van het ledger teal papier geplakt, van gaatjes voorzien en beinkt met bruine inkt. Een stukje van het bruine lint gebruikt. Een witte heidi swapp bloem doormidden geknipt en bestempeld met bruine inkt en een dream stempel van stampers anonymous. Twee tags gemaakt en deze met een klein knijpertje ( herkomst onbekend) aan de bloem vastgemaakt. Om de blauwe tag is een canvas bloem gevouwen.
De titel travel journal is gemaakt met chipboard alfabet stickers.
Foto 17.
Foto 17 en 18:De eerste pagina die in de papieren zak is gestoken.
Anja heeft een stuk craft cardstock genomen en dit met zwarte pen van een randje voorzien. De voorzijde is beplakt met een stuk ledger teal papier en uit het postcard papier heeft ze een pocket gesneden en alleen de randjes vastgeplakt met dubbelzijdige tape. In de pocket zijn wat zelfgemaakte tags gestopt en weer gestempeld met de dream stempel en een rub ons van maya road . Een stukje lint opgeplakt een stickertje die bij de minibook kit zat en een index tab van 7 gypsies gebruikt, vastgezet met brads. De achterzijde is beplakt met een stuk groene achterkant van het fragile papier en verder een groene bazzil bloem bestempeld met een journaling stempel van prima marketing en zwarte stazon een canvas bloemetje erop met een brad en uit het fragile papier een scallop geponst en ook bestempeld. Een stukje groen fluwelen lint opgeplakt en hier twee tags onder gestoken die gemaakt zijn van craft cardstock en met rub ons van maya road zijn versierd.
Foto 19. De binnenzijde van het doosje is rechts beplakt met een stuk uit het making memories passport floral. Links heb ik ledger teal gebruikt. Van een transparante sheet heb ik zowel links als rechts een vakje gemaakt waar je nog tags, foto's folders ed. achter kunt stoppen. De linkerkant is versierd met een strookje papier van ledger teal.
Foto 19 De achterkant van het boekje heb ik beplakt met een stuk van het papier van making memories passport postcard. De journaling card kwam uit de minibook kit en heb ik eerst gemat op de groene achterkant van het fragile papier en het bruine lint is er doorheen geregen en vastgeplakt. Met dit bruine lint kun je het boekje aan de voorkant dichtknopen.
Foto 20. Het doosje is beplakt met een stuk making memories passport papier fragile en de randen beinkt met groene inkt. Uit een vel making memories passport floral heb ik de bloemen uitgeknipt en deze in de linkerbovenhoek opgeplakt. Met een marvy scallop pons een scallop geponst van 7 cm uit de achterkant van het fragile papier en de randen beinkt met bruine inkt. Met de postmarks stempels van autumn leaves een stempel gezet met bruine inkt en de lijntjes met rode inkt.
Een kaartje van jenny bowlin eraan geniet.
Rechtsonder in de hoek is een groene bazzil bloem gebruikt welke ik eerst met zwarte stazon bestempeld heb met een tekststempel. Een rondje uit de groene achterkant van het fragile papier gebruikt en deze bestempeld met een stempel van autumn leaves postmarks. Onder het groene randje nog een stukje lint verwerkt van making memories passport collection ribbons. De titel travel journal is gemaakt met groene vilten thickers van american crafts sweater.

Foto 21.Het boekje wat in het doosje zit. Dit boekje is gemaakt van een 5 tal dessinvellen, twee papieren zakjes en een transparant. Het geheel is gebonden met een sluiting die je in kantoorboekhandels vindt.

4 opmerkingen:

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Heel erg mooi, Anja!
Het doorbladeren van jouw travel journal zal later opnieuw een ontdekkingstocht worden!

Groetjes, Odetta

Hetty zei

Wauw Anja wat onwijs gaaf! Geeft mij weer inspiratie voor mijn travel journal!

gr Hetty

Heidie zei

Wat een ontzettend gave traveljournaling heb je er van gemaakt. Mijn complimenten.
groetjes Heidie

marjan zei

Ik zie 'm nu pas ...wat ontzettend gaaf...en wat een werk heb je ervan gemaakt !
Super,ik haal hier weer een heleboel inspiratie uit.
Leuk ook met die papieren zakken erin verwerkt,handig om allerlei losse spulletjes in te bewaren !