donderdag 20 november 2008

Ticket to love, gemaakt door Marianne

Deze foto is gemaakt in de zomervakantie tijdens de terugreis. Ik zie mijn dochter opgroeien en moet haar af en toe al een beetje los laten, ze is immers al ruim 10! In de journaling schrijf ik oa. dat ik moet leren haar beetje bij beetje los te laten en dat zij moet leren mij de tijd ervoor te geven. Je leest hier waarschijnlijk tussen de regels door dat het daardoor wel eens 'rommelt' tussen ons, en dat is ook zo. Zij vraagt om meer vrijheid en daar moeten we steeds samen opnieuw weer even over nadenken. Wat kan en waarvoor ben je nog gewoon te jong.

Het gebruikte papier is van October afternoon. Het zwarte vel met de blauwe stipjes is hometown-km building en aan weerszijden heb ik nog een strookje weathervane-chilly mornings verwerkt. De foto heb ik uitgeknipt (is een posterformaat, 20x30 cm.) en opgeplakt. Daarna heb ik schildertape op de lay-out verwerkt...de friemel links onderaan is een strook van een plastic tas die ik gefrommeld en vastgeniet heb. De strookjes papier rechtsboven zijn uit hometown-norms news geknipt. Daarna heb ik de sheer tickets verwerkt. Deze heb ik opgeplakt met de vellum tape runner. Op de 'just note' ticket heb ik met de identi-pen geschreven. Nadat ik de foto van de lay-out had gemaakt heb ik alle letters nog een keertje overgetrokken zodat ze beter leesbaar zijn. De rest van de journaling heb ik direct op de foto geschreven. Het kleine sheer ticket met het hartje heb ik bewerkt met stickles glitterlijm. Dat blijft prima hechten. De vlinders komen uit de grungeboard-nature set en heb ik bewerkt met cracklepaint en na drogen heb ik de randen beinkt met zwarte colorbox inkt. Als laatste moest ik natuurlijk de nieuwe glimmer mist van Tattered Angels uitproberen :-). De randen zijn besprayed met de turquoise glimmermist en na het drogen heb ik ook nog licht met de iridescent gold gesprayed. De plekken waar ik geen glim en kleur wilde heb ik afgedekt met een papiertje.

7 opmerkingen:

Wiebine zei

Weer een hele mooie Marianne, en ik me jou gedachte helemaal voorstellen. Wij hebben datzelfde gevoel bij onze oudste zoon Sander. Hij is ruim 12 jaar en zit nu op de middelbare school. Hij wordt steeds zelfstandiger en ik merk dat ik hem nog steeds wil 'sturen' en toch moet ik hem steeds meer loslaten. Hoe moeilijk dat soms is, je wilt ze zo graag behoeden voor allerlei vervelende dingen.

Anja (scrappie) zei

Prachtig lootje Marianne en heel herkenbaar die gevoelens moeilijk hoor dat loslaten.

Heb overigens een award voor je op m'n blog.

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Heel erg mooi gemaakt Marianne.
Het is een hele dromerige foto van Lynn.
Geniet gewoon lekker met elkaar en van het nu.
Want de herinneringen voor later maak je nu.

Groetjes, Odetta

Wiebine zei

Ik heb nog een verrassing voor je op mijn blog, en let wel...geen verplichtingen hoor, ik vind gewoon dat je het verdiend.

Romy zei

Een heel mooie lay-out! Leuke kleurtjes en ook erg grappig dat je zelfs een plastic tasje hebt gebruikt:)
Ook het onderwerp is prachtig. Ben je geïnspireerd door de zongtekst van "Dochters";-)

Hetty zei

Hallo, deze is echt heel mooi. Die foto is super zeg!

gr Hetty

Marsha zei

wat een prachtige lo en leuk idee om zo'n grote foto uit te knippen ! de sheer notes zijn ook erg leuk op deze lo !

groetjes Marsha