donderdag 2 april 2009

Showboard

Helaas is de foto niet zo mooi geworden, in het echt 'spatten' de kleuren veel meer. Als je op de foto klikt krijg je een grote weergave.
De standaard, canvasbord, het 'nestje', knopje en het vogeltje heb ik van Odetta gekregen toen ik bij haar op bezoek was. Odetta heeft haar showboard ook al op haar blog staan en dat kon ik natuurlijk niet op me laten zitten. Ik had zelf geen kopie meer van de art specially waar dit showboard instond, maar ik heb goed naar Odetta's voorbeeld gekeken en zo kwam ik een heel eind.

Werkwijze:
De ondergrond is een canvas doek, met een harde achterkant. De voorkant heb ik eerst bewerkt met Gesso. Dit heb ik laten drogen (voorzichtig met de heatgun erover, het gaat bubbelen als je de heatgun te lang op één plek laat). Daarna heb ik het hele middengedeelte (wat wit lijkt) royaal volgesprayed met irriscident glimmermist en de hoeken met olive vine en bubblegum glimmermist. De olive vine en bubblegum glimmermist heb ik meteen afgedept met een lotion doekje. Na het drogen (heatgun) heb ik de 'petite fleur' aan de linkerzijde bevestigd met zots dots. Deze lijmen erg goed. Ik heb van een 'flirty note card' een zijde weggeknipt zodat ik aan alle zijden een frame kreeg. Deze heb ik opgeplakt. Rechtsboven heb ik een rub-on verwerkt. Ik heb het 'nestje' opgeplakt met zots dots. Dit is een handvat dat op zijn kop gebruikt is. Je kunt dit kopen in de bouwmarkt. Daarna heb ik het knopje waar de label aan komt hangen in het canvasboard geschroefd. De grote vleugels onder de tag is grungeboard. Dit heb ik bewerkt met cracklepaint 'old paper'. Eerst een half uurtje aan de lucht laten drogen, daarna kun je het verder drogen met de heat gun. Ik heb hem meer glans gegeven door er liquid pearls op te doen en dit uit te wrijven met een doekje. Daarna heb ik hem met zots dots opgeplakt op het canvasboard. Het vogeltje dat ik van Odetta heb gekregen is ook een grungeboard figuur. Ze heeft dit bewerkt met cracklepaint en na het drogen heeft ze strookjes papier erop verwerkt. Daarna heeft ze de vogel bewerkt met paperglaze voor een mooi effect.
De tag hangt gewoon aan het knopje. Omdat de vleugels er precies achter vallen lijkt het of hij wegvliegt (als de tag recht hangt dan toch, hij is nu nog wat gebold).

Het leuke is dat je elke keer weer een nieuwe tag of klein werkstukje op kunt hangen. Ik ben er zelf heel erg blij mee. Odetta, dank je wel voor alle inspiratie.

Ik hoop in het weekend aan de slag te kunnen gaan met het 'lego-vel' dat ik van Marlieke heb gekregen. Ik heb nog veel foto's van legoland liggen en daar wil ik dit papier bij verwerken, ik heb al wel een ideetje, maar nog geen tijd helaas. Vanochtend zat ik de hele ochtend met lynn in het ziekenhuis en morgen mag ik de hele dag met mijn moeder mee naar het ziekenhuis. Ik neem gewoon een notitieboekje mee, dan kan ik vast wat ideetjes uitwerken...van de nood een deugd maken heet dat toch haha. Ondertussen zijn we ook bezig het paadje en een mini-terrasje aan te leggen bij de nieuwe uitbouw en het grasveld te verlagen...lang verhaal om uit te leggen, maar het komt erop neer dat de tuin hoger ligt dan de uitbouw...fijne aannemer hadden wij.

Ik wens iedereen alvast een heel fijn en zonnig weekend. Geniet van het zonnetje!

10 opmerkingen:

Romy zei

Ooh, het is schitterend geworden! Die achtergrond is al heel erg mooi. En dat vogeltje met de takjes maken het helemaal af.

Heel veel succes morgen in het ziekenhuis. En ook met de verbouwing van de tuin!

sam zei

oh wow! wat is dat super gaaf geworden! zit er schitterend uit! groetjes sam

Lean zei

WAUWWWW mooi hoor heb je nog ruimte[hihihi].Pronk stuk aan je muur.
groetjes Lean

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Wauw, wat schitterend, Marianne!
Jouw showboard is weer helemaal in jouw stijl, geweldig. Nu kun je jouw schitterend tags op een originele manier in jouw atelier laten zien! De tekst op jouw vogeltje is op jou van toepassing. Veel beterschap voor de patiënten toegewenst! Succes met de tuin!

Groetjes, Odetta

M@rjan zei

Het ziet er super uit, Marianne!!

inge zei

Vind hem supergaaf!

Marlieke zei

Ja hoor!!! Heel mooi geworden.
Als ik binnenkort weer eens spulletjes kom ophalen kan ik hem zeker ook nog wel in het echt bewonderen? ;-) haha.

Succes met alles!

margot zei

ik vind het te gek! dat nestje is geniaal!!!!!!!!

Angèle zei

Wow, wat een prachtig home-decor werkstuk! En wat een super idee!
Echt een lente idee.

Groetjes, Angèle

Marlies zei

Wat leuk! Ik kende wel een 'mood board' maar van een showboard had ik nog niet gehoord. Mooi gemaakt!

groetjes Marlies