dinsdag 16 september 2008

Flaneren in 1929

Afgelopen zondag was er weer een online-crop op het SA-forum. Ik had toen helaas geen tijd om mee te doen maar heb de lay-out gisteren gemaakt. De werkwijze is als volgt: er komt een lay-out online en ieder die mee wil doen maakt deze in zijn eigen stijl na. Je kunt bv. de hele lay-out liften maar je kunt er ook een idee uithalen. Ik heb als inspiratie de letters boven de foto gebruikt, de knoopjes in een ronde vorm en de bloemvorm. Dit is de orginele lay-out. En dit is mijn uitvoering.
Op de foto staat rechts mijn oma, die toen een jaar of 20 was. Ze zijn uit op de kermis. Ik vind het een prachtige sfeervolle foto. Helaas is het orgineel wel erg beschadigd maar we hebben hem ingescand en opnieuw af laten drukken. Ik vind het erg leuk om oude foto's te verwerken en heb nog een hele stapel opnieuw ingescande foto's liggen waar ik nog iets mee wil gaan doen.
Detailfoto: de achtergrond is in het echt geel/bruiner. Materialenlijst:


- Dessinpapier Heaven lies (Prima Marketing)

- Dessinpapier Cavalier (Prima Marketing)
- Alfabetstickers Tiny Alpha whiteblack
- Knoopjes
- Blackboard shapes 'fleuriste'
- Crackle paint Spice Marmaladed en Fired Brick
- Canvas alfabet stickers (Passport collection)
- Stickles Limegreen
- Zwarte StazOn inkt
- Journaling tag Super Fabulous Prima Marketing

Werkwijze:

Gebruik het vel Cavalier als achtergrond. Snijd van het vel Heaven Lies een rechthoek. Ik heb een vel uit de Passport-lijn van Making Memories gebruikt om de gebogen vorm aan het eind te maken. Plak deze op het achtergrondvel. Gebruik de achterkant van het vel Heaven Lies om een mat om de foto te maken. Bewerk de randen met de rode cracklepaint. Plak na drogen op. Schuif de journaling tag achter de foto en plak ook deze op. Haal diverse bloemen uit het blackboard. Ik heb ook een ronde steel met bloemen gepakt en deze door midden geknipt. Verf de bloemen met de cracklepaint. Ik het de grote bloem rechts en alle 'knopjes' een rode kleur gegeven en de rest een okergele/oranje kleur. De blaadjes heb ik bewerkt met de stickles. Gewoon een klein dotje op elk blaadje en met je vingers verdelen (ik hou van kliederen haha). Dit laten drogen. Nu kun je de Canvas letters gaan bewerken. Ik heb alle randen beinkt met de inkt en daarna met het inkblokje ook nog licht over de bovenkant gegaan om een verweerd effect te krijgen. Daarna ben ik met een open schaar langs de randen gegaan zodat je wat rafeltjes krijgt. Deze opplakken. Als de cracklepaint droog is, de bloemranden opplakken en rechts langs de titel een ronde vorm maken van knoopjes. In de cirkel een gedeelte van de titel plakken. De rest van de titel heb ik in de journaling tag geplakt.

4 opmerkingen:

Romy zei

Mooi zeg! En heeeel nostalgisch;)

Anoniem zei

Laat die ook maar aan ons ma zien!
vind ze vast leuk...ikke iig wel!

jan

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Oh Marianne, wat een mooie lay-outs. Zo mooi gedaan met die bloemen, de kleurencombinaties!
Ik vind ze schitterend. Echte Freestyle Vintage!!!

Astrid Zwaan zei

Had jij mij dit niet even kunnen door mailen.....:-))
Ik was druk met de voorbereiding van de scrappy time oktober.....ik heb niet echt naar SA forum gekeken!!
Mooi he Janine Langer, uitwerking is ook te gek!! hoe bedoel je een scrapmojo!!