maandag 22 september 2008

Poeh poeh

Wat een dag vandaag...vanochtend zijn we begonnen met het laminaat in de workshopruimte/magazijn te leggen. We zijn zeker al 2,50 meter ver gekomen haha. Maar goed werk heeft tijd nodig toch? Ondertussen kwam er een heel leuk pakket binnen met allerlei te gekke spulletjes van oa. MayaRoad en de te mooie glitterthickers (ze zijn echt veel en veel mooier dan op de foto's). Natuurlijk wilde ik graag al die spulletjes uitgebreid bewonderen maar nee hoor...manlief zette me weer aan het werk. Gelijk heeft hij hoor, de ruimte moet toch ook eens afkomen nietwaar? (ik denk dat hij gewoon de woonkamer weer als woonkamer wil hebben en de eerste verdieping gewoon weer als gewone kamers, in plaats van een half huis als magazijn. *lol*). Ik ben nu eindelijk bezig alle leuke spulletjes te bekijken, ik heb al een setje sheer tickets apart gehouden (sorry haha).

Zaterdag hebben Henri en mijn broer de kast gebracht die ik in mijn workshopruimte ga gebruiken. De kast is van mijn ouders geweest en afgelopen jaren heeft mijn broer hem gehad. En nu krijg ik hem dus. Ik ben er heel erg blij mee. Hij is groot en strak en onze kinderspulletjes hebben er ingelegen. Elk butsje is door mijn broer of mezelf gemaakt (meestal door mijn broertje hoor haha). Ik wilde hem eigenlijk wit verven maar toen ik hem aan het afschuren was kwam er een prachtige lichte houtsoort tevoorschijn. Teak, bleek later. Nu ben ik dus bezig de hele kast af te schuren...een monnikenwerk. Het moet helemaal met de hand gebeuren omdat het gefineerd hout is en met het schuurmachine gaat het te hard en schuur je het hout weg. Als je eenmaal door de verf en vernislaag heen bent gaat het wel maar voordat je daar door bent....kilo's schuurpapier gaan er door en ik heb blaren op mijn handen. Maar ik heb het er wel voor over hoor, ik krijg er een hele mooie kast voor terug. Als hij helemaal blank is zet ik hem in de matte parketlak en kan hij tegen een stootje.

Hier wat update-foto's.

Ja ja, er ligt al laminaat...en wat is het netjes in de kamer.Oeps, dit is dus de andere kant van de kamer, we schuiven de zooi gewoon op zoals je ziet. En dit is de kast die van mijn ouders geweest is. Hij staat nu een beetje door de war. Het bovenste stuk komt onder en het onderste boven. De donkerbruine glanslaag is een crime om te verwijderen maar als het er af is vind ik het erg mooi hout. Onderaan staan al 2 deurtjes die geschuurd zijn (rechtsonder) en het bovenste kastje is ook bijna klaar. Totale schuurtijd tot nu toe (durf het bijna niet op te schrijven) 5 uur.

O ja, de scrapmojo is nog niet terug, misschien heeft hij zich onder de kast verstopt?

7 opmerkingen:

Hetty zei

Wauw wat een grote ruimte! Het wordt echt mooi. Die kast is gaaf! Succes met schuren!

gr Hetty

elske zei

oehoeeeeeee mooi met dat laminaat!!!!!

yvon/stampidoe zei

wordt een super gave ruimte en die kast is helemaal te gek en volgens mij ligt daar inderdaadje scrapmojo onder k zag iets bewegen daar

Anoniem zei

Dat ziet er al super uit, Marianne!! Die kleur blauw op de muur is echt heel mooi. Succes met schuren! Enne... je zult zien hoeveel inspiratie je straks hebt als je in je nieuwe ruimte zit met al je spulletjes om je heen! :-)

Groetjes,
Mireille

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Je atelier wordt echt heel mooi!
Heel licht en lekker fris.
Strakke, gave kast zeg.
Fijn wanneer meubels in een tijdloze gemaakt zijn.
Het is dan extra leuk wanneer zo'n kast van emotionele waarde een nieuwe functie krijgt!

Ik ben geen kerkganger, maar ik heb zelfs speciaal voor jou de Heilige Antonius aangeroepen om je scrapmojo terug te vinden!
Bij mij werkt dit altijd, wanneer ik weer eens iets kwijt ben.

Groetjes uit Venlo, Odetta

Romy zei

Zo, jij hebt goed doorgewerkt! Mooie kleuren zeg en dat laminaat is ook prachtig.

Anja (scrappie) zei

Wow het begint nu echt vormen aan te nemen Marianne mooi hoor en die kast is ook heel erg mooi, heel veel succes met het afschuren.