woensdag 13 juli 2011

Journaling album, gemaakt voor de Mood Papercrafters blog

Een paar weken geleden ontving ik een prachtige kit met als opdracht...maak een mini-album over mensen of dingen die jou leven leuk maken. Ik maak graag journalings. Ik schrijf graag en ik fotografeer graag en vind het heerlijk om deze zaken met elkaar te combineren. Het album is inmiddels geplaast op de Mood Papercrafters blog. Ga maar eens een kijkje nemen, deze blog bestaat nog niet zo lang maar staat vol met leuke inspirerende ideeën.  Dit is het album dat ik voor deze blog heb gemaakt. Zoals beloofd plaats ik dit journaling ook hier met uitleg over de gebruikte technieken. 

Dit is de voorkant van het album. De kaft zat in de kit, net als het vlinderembellishment. Onder de vlinderembellishment zit een mini paper rosette die ik heb gemaakt met een tim holtz stans. Ook het vogeltje is gemaakt met een tim holtz stans. Op het chipboard heb ik aan weerzijden dessinpapier (uit de kit) geplakt. Al het papier is van 7Gypsies, Lille. Het hartjesembleem was een kadootje en de kralen heb ik gemaakt door lange driehoekige stroken te maken en deze op te rollen op een sateprikker. Een waxkoord erdoor en een knoopje erin.
De pagina's zijn gemaakt van de journaling pages die in de kit zaten. Ik had er niet genoeg en heb deze overgetrokken op andere stukken papier en deze uitgeknipt. Op de journalings heb ik strookjes papier bewerkt, en de rondjes zijn Bottlecap images. De foto's zijn geprint op normaal papier (mijn fotopapier was op en ik wilde per se aan de slag). Daarna zijn deze gelamineerd en uitgeknipt. De tekst is geprint op een velletje Lille papier en daarna in strookjes geknipt.
Alle randen zijn bewerkt met gesso.


De vlinder links is als volgt gemaakt. Eerst een stukje bingo papier uitknippen en scheuren/ruw maken aan de randen. Deze opplakken. Een grotere vlinder uitponsen, beinkten en opplakken. Daarna een kleine vlinder uitponsen, beinkten en ook opplakken.


De vogelembellishments (van de vorige afbeelding) is als volgt gemaakt.
Eerst heb ik een Bottlecap image op het papier geplakt. Daarna heb ik met een gouden pearl maker dotjes rondom de cirkel gemaakt. Pas op, maak ze niet tegen elkaar aan maar laat tussenruimtes. Als ze droog zijn kun je de tussenruimtes opvullen met nieuwe dotjes.


Dit is een close up van de pagina hierboven. Op de bottlecap image heb ik een bedeltje gemaakt. Eerst heb ik een waxkoord door het bedeltje gehaald en wat lijm op het knoopje gedaan. Daarna heb ik het geheel opgeplakt.


Dit is een close-up van de linkerpagina hierboven.
De tekst 'love' is uitgeknipt uit het Lille papier en bewerkt met inkt. Daarna opgeplakt. Daarna heb ik de nederlandse vertaling van het woord love (ik houd van) over de tekst geplakt en de rest van de tekst onder de titel verwerkt.

Dit is een close-up van de linkerpagina (2 foto's hierboven). De vlinderembellishment is als volgt gemaakt. Ik heb de vlinder uitgeponst. Daarna heb ik het restpapier (waaruit de vlinder geponst is) in een rechthoekvorm geknipt, deze omgedraaid zodat de achterkant van het papier zichtbaar werd, flink bewerkt met inkt, een waxkoord eromheengedraaid en opgeplakt. De vlinder heb ik ook bewerkt met inkt en schuin over de ondergrond opgeplakt.

Dank jullie wel voor het kijken. Ik hoop dat jullie de uitleg van de techniekjes interessant vonden.

7 opmerkingen:

Romy zei

Je journal ziet er echt geweldig uit! Superleuk idee ook om een boekje te maken met alles waar je blij van wordt. Zowel het maken als het lezen ervan tovert waarschijnlijk een grote glimlach op je gezicht:)

Lean zei

Super mooi journal heb je gemaakt met gave details .

Odetta zei

Heel hartelijk bedankt voor jouw deelname, het was een groot genoegen om deelgenoot van jouw schitterende journal te mogen zijn! Zo heerlijk op z'n Marianne's gemaakt, alleen zoals jij dit kunt maken :)!!!

joke zei

OH Marianne,wat is het mooi,en wat schrijf je het toch weer pakkend op,
het raakt me,en het is prachtig!
Echt bewondering voor!
Joke Sijm.

Jol@nd@ zei

Het is een prachtig album geworden! Je uitleg over de technieken zijn duidelijk en leuk om te lezen, mooie herinnering!!

Groetjes Jolanda

femke zei

Dacht dat ik deze al gezien had en gereageerd had maar zie dat dat toch niet zo is..
Dus bij deze

Vind hem heel erg mooi.
En nogmaals een compliment voor je journaling elke keer. In een paar woordjes weet jij alles te vangen.

Henriëtte zei

Wat is dit een prachtig boekje geworden met dierbare herinneringen!!