dinsdag 16 augustus 2011

Stockholm

Hallo Allemaal,

Zoals beloofd zijn hier een paar foto's van twee vakantiedagen, nl. de 2 dagen waarin we Stockholm hebben bezocht en een paar foto's van onze kids in het Astrid Lindgren Varld.

Ik wil jullie een welgemeende tip meegeven...doe niet als ik en koop nooit (echt niet) een nieuw fototoestel 2 weken voor je op vakantie gaat. Ik heb dat dus wel gedaan maar had vooraf weinig tijd om te testen en alles goed in te stellen. Daardoor heb ik per ongeluk alle foto's in een verkeerd kleurschema opgeslagen, nl. 'neutraal'. Deze stand zorgt ervoor dat contrast en kleur verlaagd wordt. Heel mooi als je er voor kiest maar niet als het niet je bedoeling is. Ik heb bij thuiskomst alle foto's handmatig aan moeten passen in Photoshop elements om er nog iets kleurigs van te maken. Het is gelukkig zo goed als goed gekomen, alleen zijn alle foto's nu wat korrelig. Hopelijk komt het nog goed bij het afdrukken ervan. Als je op de foto's klikt zie je ze groter.

Zo genoeg geklaagd...We hebben heerlijk in Zweden en Noorwegen rondgetoerd. We hebben oa. bruinvissen (een dolfijnsoort) gezien in de hardangerfjord, we hebben de snovegen gereden en de turtagovegen, we hebben de nederlandse Carbage rally voorbij zien komen en ontzettend veel lol met deze gasten gehad, het oude centrum van Aurdal bezocht, genoten van de enorme zweedse supermarkten en nog veel meer. Jullie zullen vast nog veel meer foto's voorbij zien komen komende maanden (op lay-outs) maar voor nu een paar foto's van Stockholm, speciaal voor Romy :-))))


Het Vasa Museum waarin een houten schip van 69 meter lengte te vinden is uit 1629.

Deze foto vind ik zo mooi...Luc is zo ademloos aan het kijken dat iedereen om hem heen beweegt behalve hij.

Zien jullie de mensen op de foto? Om een idee te geven van de grootte van het schip.


Ook zijn we bij het paleis geweest...

...waar we het wisselen van de wacht hebben bijgewoond en daarna op de binnenplaats hebben genoten van een overheerlijk koninklijk taartje (de Zweden hebben de lekkerste taarten van de wereld en het lekkerste ijs!)


Het gemeentehuis.

Ik ben dol op oude deuren en ramen.

Deze foto is gemaakt in het oude gedeelte vanStockholm.

En deze twee foto's zijn gemaakt in Astrid Lindgren Varld in Zweden. Ik vind ze zo komisch en we hadden zo'n lol bij het maken ervan.5 opmerkingen:

Marlieke zei

Oh wat erg van je foto's! Dat is niet gaaf. Wel heel leuk om jullie ervaringen zo al te zien. Zucht......jij kent mijn kriebels voor Scandinavie wel. En nu ik dt zo gezien en gelezen heb denk ik alleen maar: waarom is mijn vakantie nu al voorbij en zijn wij niet geweest.....

Marlieke zei

Hoi Marianne, ik lees net je berichtjes op mijn blog. Hoe het kan weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik vorige week ook niet met mijn google-account kon reageren. Ik heb me toen eens afgemeld en opnieuw aangemeld en toen lukte het wel. Succes ermee, want dit is wel heel lastig natuurlijk.

Romy zei

Wat geweldig om deze foto's te zien! Dankjewel;) Ik herken er zoveel van. Het Vasa museum is zo verbazingwekkend gaaf en groot! Zo mooi om zo'n groot oud schip te kunnen zien. En de prachtige haven en oude stad komen me ook heel bekend voor. De straatjes zijn zo schattig met al die kleine winkeltjes (ze waren trouwens wel vroeg met de kerstverkoop in Stockholm, hihi). Ook het Astrid Lindgren museum hebben we heel even bezocht, maar na een paar minuten leek het me toch meer geschikt voor jongens en meisjes die iets jonger zijn dan ik, haha;) Maar ik heb, net als Lynn trouwens, natuurlijk de Pippi-haarkleur, dus alleen al voor de foto's was het leuk om het gezien te hebben. Zo te zien hebben jullie het heerlijk gehad, bedankt dat je ons hebt laten meegenieten:)

Odetta zei

Ach, wat zonde van jouw foto's! Maar de foto's die ik nu zie, zijn prachtig!De foto's van het Astrid Lindgren Museum zijn heel erg grappig, hahaha.

Anja (scrappie) zei

Mooie foto's Marianne en fijn dat jullie zo'n leuke mooie vakantie hebben gehad.