woensdag 16 januari 2013

Recept venkelsstamppot

Gisteravond aten we voor het eerst venkel. Hebben jullie dit wel eens gegeten, het ruikt naar anijs en smaakt daar ook een klein beetje naar. Het recept is voor 4 grote eters.

- 200 g. magere gerookte spekreepjes
- 1 kg. kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
- 4 eetl. olijfolie
- 500 g. venkel, in kleine stukjes
- 100 ml. droge witte wijn
- 100 g. geraspte belegen kaas
- 125 ml. creme fraiche

Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.
Kook de aardappels in 20 min. gaar.
Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten.
Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten.
Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de creme fraiche.
Schep de venkel en het stoofvocht en de spekreepjes erdoor.



2 opmerkingen:

Marlieke zei

Sinds Femke ook groente mag eten, eten wij inderdaad ook wel eens venkel. Voorheen ook nooit gegeten, maar voor baby's raden ze het juist aan, dus dan doen we dat. Ik vind venkel niet heel bijzonder, ook niet vies hoor, maar weinig echt smaak. Femke vindt het overigens heerlijk.

femmoltje zei

Nee nog nooit venkel gegeten..
Misschien toch een keer proberen.
Ziet er iig lekker uit

gr femke