dinsdag 29 september 2009

Een papieren embellishment aanpassen aan je lay-out

Vaak heb je een heleboel leuke embellishments in je kast liggen, maar heeft de achtergrond net niet de juiste kleur. Als de achtergrond van je papieren of kartonnen embellishment een lichte kleur heeft kun je deze heel eenvoudig aanpassen. Hieronder kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat. Foto 1: Ik vond deze embellishment perfect bij de foto van Luc passen, maar de kleur past niet mooi bij de foto en niet bij de achtergrond. Maar dat is geen probleem...
Foto 2: Neem de dewdrop van Versamagic. Deze langzaamdrogende, romige inkt is in heel veel kleuren verkrijgbaar (hier kun je hem in de webwinkel vinden). Dit is de kleur 'spanish olive'. Leg een stukje papier onder je embellishment, neem een stukje van een keukenspons, druk deze licht op het inktblokje en begin vanaf de papieren ondergrond draaibewegingen te maken. Zo krijg je geen aanzetten op je embellishment.
Foto 3: Neem dan een andere kleur (hier Oasis green) en een nieuw sponsje en maak weer draaiende bewegingen over je embellishment. Begin weer op je ondergrond. Het ziet er nu nog niet mooi uit maar dat komt helemaal goed. Blijf net zo lang draaiende bewegingen maken tot de kleuren in elkaar gaan vloeien. Omdat de inkt zo lang bewerkbaar blijft kun je zelfs nog andere kleuren toevoegen. Ze mengen erg mooi met elkaar.
Foto 4: Nu is het tijd om de titel aan te pakken...neem een waterbrush (deze kun je hier in de webwinkel vinden). Druk het inktblokje op een acrylblokje of een stukje wat harder plastic (bv. een stukje transparant). Er blijft dan wat inkt achter op het plastic. Vul de waterbrush met water. Ga met de waterbrush licht over de inkt heen en kleur de letters voorzichtig in. Probeer dit eerst even op een kladpapiertje. Hoe meer inkt er op de waterbrush zit hoe donkerder de afdruk wordt. Is de inktafgifte te donker? Ga dan met je waterbrush over een kladpapiertje tot de inkt zich meer met het water vermengd heeft.
Foto 5: Ik was nog niet helemaal tevreden over de kleur van het kaartje en heb er nog de kleur 'tea leaves' aan toegevoegd. Zelfs nu is de inkt nog nat genoeg om deze drie kleuren te mengen tot een mooi geheel. De rand heb ik als volgt gedaan...pak een sponsje en een kleur inkt (hier: red brick). Druk het sponsje op het inktblokje en ga langs de randjes van het kaartje.

Foto 6: en dit is het resultaat! Wil je een hele egale achtergrond maken dan gebruik je natuurlijk maar één kleur, ik heb drie verschillende kleuren met elkaar gemengd.

3 opmerkingen:

Lean zei

aaaa wat een dotje en inderdaad het kleurt veel mooier zo.
gr,Lean

Romy zei

Wat een goede tips! En een hele schattige foto. Het past perfect bij elkaar zo.

SCRAP TALK zei

Heel leuke tip, zal ik zeker onthouden! En het matched nu perfect!