maandag 14 november 2011

De eerste kerstkaart van dit jaar

Ik had (een paar berichtjes geleden) al verteld dat ik in het weekend hopelijk tijd zou hebben voor het maken van kerstkaarten. De eerste twee zijn inmiddels af. Dit is de eerste kaart.

Werkwijze:
Snijd een kaart van 26x13 cm. en vouw deze dubbel. Maak hem weer open en leg de voorkant in de embossingmal  -swiss dots- . Haal deze door de Cuttlebug. Daarna heb ik een olijfgroen lint opgeplakt (de kleur komt niet helemaal goed uit op de foto). Daarop heb ik een cirkel geplakt die ik uit een vel dessinpapier heb geknipt. De randen heb ik bewerkt met zwarte inkt. Het hertje is een stans van Marianne design en is zowel als stans als -stansjes op bestelling-  verkrijgbaar. Ook hiervan heb ik de randen beinkt. De sneeuwvlokken en gestempelde cirkels komen van de -winterwonderland- stempelsset van Fiskars. Ik heb deze op wit papier gestempeld met olijfkleurige en rode dew drop inkt en daarna uitgeknipt. De bovenrand heb ik bewerkt met een kleine sneeuwvlokstempel. Als laatste heb ik de stempels en diverse swiss dots geaccentueerd met liquid pearls. Je kunt hiervoor natuurlijk ook de Pearl maker gebruiken.

5 opmerkingen:

Jolanda zei

Wat een mooie kerstkaart is dit geworden zeg! Zelf moet ik ook nog steeds aan kerstkaarten beginnen..

Groetjes Jolanda

Lean zei

hohohojo gaaf hoor altijd weer een klus om eraan te beginnen.Op de een of andere manier???
groetjes,Lean

Romy zei

Wat een pracht kaartje! Dat hertje is leuk! Ik ben ook nog niet bepaald ver met mijn kerstkaarten...dat gaat weer kerstkaartenstress worden de komende weken;)

Marlieke zei

Voor ons dit jaar geen kerstnachten ;-)
Jij bent lekker van start gegaan. Volhouden he

femmoltje zei

wat een leuk kerstkaartje weer dit jaar
en weer erg op z'n marianne's.
Suces met de rest die je maken moet