maandag 7 december 2009

Dag Sinterklaasje...

Ik hoop dat jullie genoten hebben van het Sinterklaasfeest. Ik geniet er altijd volop van en hoewel dit altijd een erg drukke maand is probeer ik toch regelmatig bewust stil te staan bij alle voorpret...de spanning van de kids, het mee helpen met de surprises die Lynn maakte voor school en haar vriendinnenclubje, het gezellig maken in huis. Luc kwam helaas vorige maand achter het geheim van Sint, dankzij een heel erg leuk meisje op school dat de hele klas even duidelijk vertelde hoe het zat met Sint...zo jammer. Luc was erg verdrietig maar we hadden samen afgesproken dat we gewoon de intocht van Sinterklaas gingen kijken en de schoen gingen zetten enz. Toen Sint in Nederland aankwam was zijn geloof gelukkig weer even helemaal terug. We hebben 2 heerlijke sinterklaasdagen gehad. Zaterdagmiddag vonden we een briefje in de brievenbus. Plaagpiet had 5 briefjes in huis verstopt waarin allerlei verstopplekjes voor de andere briefjes stonden. Op het laatste kaartje stond de hint waar de kadootjes lagen. Ik heb ze nog nooit zo hard op en neer zien rennen haha...alle beddengoed lag op de grond (een volgend kaartje lag in een bed) , alle was uit de wasmand (een kaartje lag 'op de plek waar de was ligt' en ze gierden van het lachen. Na het uitpakken van de kado's hadden ze nog heerlijk tijd om te spelen. Zondagochtend vierden we Sint bij Oma en Opa en 's middags bij mijn moeder, samen met mijn broer en schoonzus. Ook dat was erg gezellig en we hebben heel veel pret gehad met een paar spelletjes die wij en zij hadden gekregen. Oa...huis anubis trio memory (opa Gerard was verrassend goed!, beter dan ik zucht haha), kakkerlak salade: een hilarisch spel waarbij we allemaal in een deuk lagen en Set, een spel waarbij sets bij elkaar gezocht moesten worden en waarbij helemaal niet valsgespeeld werd.
Vanochtend was luc erg verdrietig omdat hij opa (mijn vader) zo mist. Luc en opa waren echt twee handen op één buik. Hij is anderhalf jaar geleden overleden en op deze momenten is het gemis erg voelbaar. Ook voor mijn kleine ventje. Hij kan zich nog zoveel herinneren en vond het niet eerlijk dat opa niet bij het feest kon zijn waar ze allebei altijd zo intens van genoten. Ik kan zijn verdriet niet weghalen, ik kan alleen maar veel liefde geven en veel mogelijkheden voor hem creeëren zodat hij over zijn gevoel kan praten en we gaan een mooi sinterklaaskadootje maken voor op opa's graf. Dat vond Luc een heel goed idee. Gelukkig ging hij wel weer blij naar school.
Ook Henri en ik zijn flink verwend. Ik kreeg oa een prachtig leesboek (mijn naam is Sarah), een ketting die werkelijk overal bijpast, seizoen 3 van de gilmore girls (mijn alltime favorite serie), de dvd's van the proposal, shopaholic, fame (de serie van vroeger) en alles is liefde (waar lynn ook allemaal heel blij mee is haha), heerlijke bodylotion cocos/vanille (vanille is mijn favoriete geur) en hele hippe regenlaarzen voor in de bossen. Lynn en ik hebben al een paar tv-avondjes ingepland...kaarsjes en dvdtje aan en genieten maar...

5 opmerkingen:

Romy zei

Dat klinkt als een heerlijke Sinterklaas. Superleuk idee om de cadeautjes zo te verstoppen. En zo te horen zijn jullie flink verwend allemaal:) Het is inderdaad moeilijk als iemand niet bij een feest als Sinterklaas is, terwijl het juist zo'n feest is om met de hele familie te vieren. Gelukkig ging Luc toch nog met een goed gevoel naar school vanmorgen.

Lean zei

Zo te lezen hebben jullie het heel gezellig gehad en allemaal lekker verwend ...heerlijk toch.
gr,Lean.

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Jullie hebben heerlijk gezellig gehad! Met familiefeesten zoals deze is het gemis van opa natuurlijk enorm! Maar wat een goed idee om een kadootje voor op zijn graf te maken!

Marlieke zei

Wat een verhaal weer, Marianne! Kinderen komen tegenwoordig helaas steeds vroeger achter het geheim van de Sint. Zoals je weet heb ik dit jaar groep 3 en bij twee collega's in twee andere groepen 3 (ja echt....groep 3!!!) is het dit jaar ook enkele keren door de klas geroepen! Argh!!! Je hebt het prima opgelost! Net zoals je oplossing om samen iets voor opa te maken. Doet jou vast ook wel wat als je Luc zo verdrietig ziet!
En die verwennerij....die is altijd leuk natuurlijk, haha! het boek dat je noemt ken ik volgens mij (is het niet: haar naam was Sarah?). Geweldig boek! Gauw gaan lezen....zo mooi! Afin...genoeg geschreven weer in dit berichtje, haha.

groetjes Marlieke

Dora zei

Jij hebt een heerlijke avond gehad en je bent enorm verwend, leuk hoor, geniet maar van die momenten.