dinsdag 23 februari 2010

Kinderfeestje Luc

As. vrijdag is Luc jarig maar vanmiddag hadden de kids een studiedag en dat vonden wij een perfecte middag om Luc's kinderfeestje te vieren.
Hier heeft Luc net de kaarsjes van de chocoladetaart met chocoladeglazuur uitgeblazen. De taart was trouwens erg lekker en ging zo goed als op. Maar ik had ook niet anders verwacht, met 11 van die snoepkonten.
Ik heb niet aan de ouders gevraagd of het goed is dat hun kind met hun snoet op de blog komt, vandaar dat ik foto's plaats waarin alleen Luc en Lynn herkenbaar zijn. Het was een hele gezellig middag...eerst kadootjes, zingen en kaarsjes uitblazen. Daarna smulden ze van de zelfgemaakte chocoladetaart (er was 's avonds nog één ministukje over en die hebben wij samen soldaat gemaakt. Het is toch wat als je je eigen brouwsels niet meer kunt proeven haha).
Daarna zijn de jongens aan een lego marathon begonnen en hebben de meiden gebarbied tot het tijd was voor de grote speurtocht. Ik had allemaal kaartjes met aanwijzingen gelamineerd en deze volgesmeerd met zwarte verf. Telkens mocht een kind de zwarte verf van een kaartje afkrabben en dan kwam de aanwijzing tevoorschijn. De groep was in 2 groepjes verdeeld. We liepen met zijn allen maar de spellen deden we met de twee groepen tegen elkaar. We hadden 7 spellen en een paar vragen waarbij ze een letter konden verdienen. Zo hadden we lolly likken waarbij je zo snel mogelijk je lolly zo klein moest krijgen zodat hij door een ring pastte. Je mocht niet bijten of hem kapot slaan. Ook hadden we estafette, spijkers in het hout slaan, eierlopen, kraal aan touwtje aan beker en dan de kraal in de beker zien te krijgen, stoelendans maar dan met een bal, knikkergooien in eierrekjes en de laatste opdracht was een flinke puzzelopdracht waarna ze een schatkaart kregen en de schat konden opgraven.
Hier is een deel van een groepje druk bezig de puzzelopdracht op te lossen.

Een groepje is aan het schatzoeken met behulp van een schatkaart.
 Daarna was het alweer half 5 (we hadden twee uur spelletjes gedaan) en zijn we terug naar huis gegaan. Tussen het verder lego-en door hebben de kids gesmuld van broodjes knakworst, hamburger en eigengemaakte mini-pizza's. Om half 6 kwamen de mama's en de papa's weer...Luc heeft erg genoten van deze middag en kan niet wachten tot volgend jaar. Volgens mij wordt het dan een lego-feest want ze raakten niet uitgebouwd haha. Jammer dat ik geen foto's heb gemaakt van de fantastische star-wars bouwsels die ze hadden gebouwd. Het was een heerlijke (maar vermoeiende) middag!

6 opmerkingen:

Marlieke zei

Een studiemiddag is inderdaad zeer geschikt voor een kinderfeest. Wij hadden gisteren studiedag (maar juffen moeten dangewoon naar school dus ik moest hard werken, haha). Wat gezellig moet het feestje geweest zijn! Zo klinkt het wel in ieder geval! Alvast een hele fijne dag voor vrijdag gewenst!

Cora zei

jeetje die chocotaart ziet er echt jammie uit!!!

Lean zei

OEIII dat was een druk daggie maar de taart alleen al is om te smullen.Veel plezier LUC vrijdag.
gr,Lean.

Romy zei

Dat klinkt als een heerlijke dag. En natuurlijk gaat zo'n taart er wel in:) Alvast van harte gefeliciteerd, maar dat zal ik vrijdag waarschijnlijk nog wel een keertje zeggen;)

Anja (scrappie) zei

Gaaf hoor ben altijd blij als dat soort feestjes achter de rug zijn en zeker als ze dan zo geslaagd zijn.

Dora zei

het ziet er enorm gezellig uit, daarna ben je volgens mij ook echt wel moe! Maar hij heeft een topdag gehad! En alvast een fijne verjaardag!