donderdag 21 oktober 2010

Spelen met achtergronden

Een poosje geleden zijn Lynn en ik op pad geweest om wat portretfoto's van haar te maken. Ik vond dat ik moest oefenen met lichtinval en achtergronden. Gelukkig is ze een geduldig fotomodel want ze moest wel geduld hebben met mij maar het resultaat is aardig gelukt. Bij de bovenste foto heb ik de foto flink ingezoomd en scherpgesteld op de pluizebol zodat de achtergrond wazig werd. Helaas heb ik momenteel geen digitale spiegelreflexcamera (alleen een analoge) maar ik heb een 'tussenin' camera van Kodak waar ik ook alle instellingen handmatig mee kan veranderen. Maar oooh wat zou ik graag een digitale spiegelreflex hebben...nog maar even sparen. Oeps, ik dwaal af...de onderste foto van de pluizenbol is gemaakt met de macrostand.
Deze foto is gemaakt doordat Lynn voorbij liep en ik met de camera haar volgde en ik scherpstelde op haar. Daardoor is de achtergrond wat wazig. We moeten nog even wat oefenen zodat we nog sneller kunnen en de achtergrond nog waziger wordt :-))
De onderste twee foto's zijn weer probeersels door met vanaf een grote afstand in te zoomen. Omdat ze te dicht bij de achtergrond stond werd de achtergrond niet wazig maar bleef de zon wel weg uit haar gezicht. Ik ben heel blij dat ze toch gelukt zijn. Ze zijn niet 100% scherp door de lange sluitertijd maar dat geeft wel extra sfeer aan de foto.  Ik heb trouwens  tegen Lynn gezegd dat ze de komende 10 jaar nog niet uit mag :-))
6 opmerkingen:

Jolanda zei

ik heb een digitale spiegel reflex,gebruik m weinig moet ik bekenne,niet handig als ik ergens naartoe ga met mijn kids,dan hangt dat ding om mijn nek en moet ik hun optillen om ergens te kijken...maar vooruit,over n paar jaar zal ik m meer gebruiken.Als tegenlicht kan je een schilder doek gebruiken,je schildersdoek langs de kant waar niet het licht valt...ik hoop dat je me begrijp.Mijn nichtje zit op de foto vakschool en zo heeft ze mijn foto's ook gemaakt.(wel in de buurt van een raam,en het doek gelijk aan het raam houden,dat is voor schaduw ofzo...ik hoop dat je er wat aan hebt!!)

Jolanda zei

tjonge wat een ei ben ik...je foto's zijn heel mooi...was ik even vergeten te zeggen...

Romy zei

Wauw, die foto's zien er prachtig uit! Er gaat niets boven heerlijk spelen met je camera. En of dat nou een spiegelreflex of een 'gewone' is, het blijft leuk:) Hoewel...die spiegelreflex kijkt ook mij wel heel erg lokkend aan;)

Lean zei

hahahahha kettingslot ooo dat mag natuurlijk niet.
Heerlijke foto´s heb je gemaakt en oefening baart kunst .Ik vind ze gaaf.
groetjes,lean

Odetta's Scrap-walk-in-closet zei

Schitterende foto's van de pluizenbol en van Lynn uiteraard! Ik begrijp je reactie volkomen wat het uitgaan van Lynn betreft, want wat is ze een mooie tiener!

Marlieke zei

Haha....die laatste zin van je bericht.....jij denkt dat je dat nog 10 jaar vol kunt houden? ;-) Prachtige foto's en leuk he je geoefend hebt! Ik heb nog steeds geen spijt van onze spiegelreflex. Steeds opnieuw probeer ik er meer uit te halen! Blijf maar lekker dooroefenen, ik vind je foto's al heel geslaagd en Lynn staat er mooi op!